Darkwood Dub, Petrol, Jinx i S.A.R.S. nastupiće na Mejn stejdžu ovogodišnjeg Exit festivala, koji se održava od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.


– Svake godine Exit promoviše izvođače iz Srbije i regiona, one manje poznate, ali i one velike po regionalnim, pa i evropskim okvirima. Na ovogodišnjem Mejn stejdžu Exit festivala, pre nastupa najvećih zvezda svetske muzičke scene, očekuju nas svirke omiljenih bendova sa ovih prostora: pored Petrola, na Mejnu su sada potvrđeni i Jinx, Darkwood Dub i S.A.R.S. Nastup na Exitu potvrdio je i čitav niz domaćih i regionalnih izvođača. Pored već najavljenih Partibrejkers, Irie FM, The Good Guys, Gramophonedzie i Svi na pod, na Exit 2011. dolaze i Atheist Rap, Killo Killo, Kandžija i Ringišpil – najavljuju organizatori Exit festivala.

Novi singl grupe Darkwood Dub „Nešto sasvim izvesno“, u kojem gostuje legendarna diva Bisera Veletanlić, nedavno je izdat za besplatno preuzimanje na sajtu exitmusic.tv, a bend će u junu izdati i novi album na Exit etiketi, koji će promovisati na predstojećem festivalu. Jinx su jedan od najbitnijih bendova regionalne scene, ustoličeni na granici između mejnstrima i alternative. Radiofoničan, pitak pop koji se lepi za uši, obezbedio je bendu publiku na celom području ex-Yu. Jinxi su trenutno fokusirani na promociju albuma „Diksilend“ u regionu, i smatraju da je ovo najbolji trenutak da se predstave na glavnoj bini Exita. Zvezde nove srpske scene i vlasnici albuma „Nezgodno vreme opasni dani“, beogradski psihodelični trio Petrol, će novi album objaviti takođe na Exit etiketi. Beogradski S.A.R.S. je svojim singlom „Buđav lebac“ u najkraćem roku ostvario neverovatno veliku popularnost na prostoru Srbije i bivše Jugoslavije. Nezaboravne žurke na festivalu očekuju se i od novosadskog pank sastava Atheist Rap, ali i od rege benda Killo Killo. Novosadsku ekipu upotpuniće i mlada pank-rege-ska grupa Ringišpil, koja ovih dana objavljuje svoj album za besplatno preuzimanje na Exit etiketi. Gost iz Hrvatske, hip-hoper i borac za pravdu iz Osijeka, Kandžija, poznat po eklektičnom zvuku i iskrenim stihovima, predstaviće na Exitu novi album „Koktel od rakije“. WeShareMusic je kampanja Exit festivala koja obuhvata promociju izvođača, s posebnim akcentom na domaće i regionalne bendove, kroz niz različitih akcija. Exit Label powered by Tuborg postoji od 2009. godine i do sad je na njemu objavljeno 20 izvođača. Godinama unazad Exit organizuje konkurs Play@Exit kao prostor za nove i nedovoljno afirmisane bendove na Exit festivalu. Prošle godine pokrenuta je Exit Muzička konferencija i započeta saradnja Exit festivala sa drugim evropskim festivalima sa ciljem promocije domaće i regionalne scene i razmene bendova. Sve pojedinačne akcije od ove uobličene su u celinu pod nazivom WeShareMusic.

Pla@Exit konkurs do 5. maja

Konkurs za nastup bendova na Exit festivalu, PlayŸExit, počeo je 18. februara i trajaće još samo nedelju dana, do 5. maja. Kao i svake godine, Exit je otvorio vrata za sve mlade solo izvođače, bendove i disk džokeje, kojima je konkurs prilika i šansa da prikažu svoj rad na nekoj od festivalskih bina. Svi zainteresovani mogu da se registruju na sajtu exitmusic.tv. Rezultati konkursa biće objavljeni 20. maja, a pobednicima se pruža mogućnost da se nađu na „Exit Music Live“ kompilaciji, koja će biti objavljena u okviru Exitove onlajn etikete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari