Dedpul i VulverinFoto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Svetska premijera najvećeg letnjeg hita, Marvelovog najnovijeg nastavka „Dedpul i Vulverin“ ((Deadpool & Wolverine)  održana je pre nekoliko dana u Njujorku, a na redovnom bioskopskom repertoaru kod nas je od 25. jula.

Na premijeri filma u Njujorku reditelju Šonu Leviju na crvenom tepihu pridružili su se glavni akteri, glumci Hju Džekman i Rajan Rejnolds, kao i Ema Korin, Morena Bakarin, Rob Dilejni i drugi, a među posebnim zvanicama bili su i muzičarka Avril Lavinj, model Điđi Hadid, Madona, američki voditelj i komičar Džimi Falon itd.

Svetski mediji preneli su utiske sa crvenog tepiha, a reditelj Šon Levi kazao je da se ne bi iznenadio da ovo nije završna priča između njega i Marvela.

Iako slovi za treći nastavak franšize o Dedpulu, reditelj i producent Levi, poznat i po uspešnoj seriji Stranger Things, spojio je dva velika i omiljena Marvelova lika – Dedpula i Vulverina.

„Oduvek sam bio fan Marvelovih filmova, bila je neodoljiva prilika da se pridružim franšizi i uradim nešto značajno drugačije,“ istakao je reditelj.

Broj prodatih karata za prikazivanje filma u američkim bioskopima i pre premijere najveći je broj prodatih karata u pretprodaji za neki film u ovoj godini, ali i najveći u poređenju sa svim filmovima iz Marvel franšize.

Index, hr navodi da kao i prethodna dva filma, Dedpul i Vulverin (Deadpool & Wolverine) na Rotten Tomatoes- u ima odlične rezultate, a dosad je dobio i najveću ocenu publike.

Publika je prvi film ocenila s 90 posto, drugi s 85 posto, a treći ima gotovo savršenih 98 posto piše Index. hr

Odlične rezultate film ima i kod kritičara, za sada ocenu 81 posto.

Međutim, s obzirom na to da je film u bioskopima tek nekoliko dana, taj rezultat bi mogao da se promeni s novim osvrtima.

David Erlih iz IndieWirea napisao je da „Deadpool & Wolverine spašava nešto lepo od ružnoće koju su filmovi o superherojima tako dugo održavali.

„Ne vizuelno, naravno, ali u nekoliko drugih ključnih aspekata.“

Pozitivan osvrt na film napisao je i Dominik Baez iz Seattle Timesa: „Dedpul i Vulverin“
(„Deadpool & Wolverine) ultimativno je ljubavno pismo Marvelovim obožavateljima: epizode i reference su briljantne, izvorni materijal tretiran je s poštovanjem i, najbolje od svega, to je čista, nepatvorena zabava.“

Pored kritike film se jako dopao i publici. Neki su napisali da je on nada da će se vratiti Marvel kakvog svi vole.

„Marvel se vratio“, „Ovo je definitivno jedan od najboljih pet Marvelovih filmova ikad. Definitivno morate da pogledate film jer je remek-delo!“,

„Najbolji Marvelov film poslednjih godina. Skidam kapu!“, „Genijalan humor od početka do kraja. Ništa manje nisam ni očekivala“, „Ovaj film će možda spasiti Marvela“, neki su od komentara publike na Rotten Tomatoesu, prenosi Index. hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari