dedpul vulverin muralFoto: Milan Radovanović

U delu Beograda kod Botaničke bašte i Takovske ulice osvanuo je impoznatni mural posvećen omiljenim Marvelovim junacima, kao i predstojećem filmskom hitu „Dedpul i Vulverin“ koji će se od narednog četvrtka, 25. jula naći u svim domaćim bioskopima.

Fantastični prikaz glumačkog dvojca Hjua Džekmana i Rajana Rejnoldsa koji, kao osvedočeni Marvelovi junaci sada nastupaju zajedno i u filmu o Dedpulu, oslikao je iskusni i dokazani umetnik i tvorac murala Marko Ćulum.

Poznat po mnogobrojnim delima koja su ukrašavala različite delove gradova, kako u našoj zemlji tako i u inostranstvu, i sam veliki ljubitelj Marvelovih stripova i filmova, Ćulum je za oslikavanje dva prepoznatljiva filmska lika bio posebno motivisan.

Mural posvećen novom Marvelovom blokbasteru "Dedpul i Vulverin" ukrasio kutak prestonice 1
Foto: Milan Radovanović

Inspirativni kao zasebni junaci, tek ujedinjeni na velikom platnu, Dedpul i Vulverin dali su posebnu čar za rad na zidu.

„Bio je izazov kako osmisliti i najbolje predstaviti film, njih dvojicu kao i njihovu međusobnu energiju. Rešio sam da napravim prisnu kompoziciju punu akcije i nabijene energije kao i jake kolorne „game“ što njihovi kostimi i sami dozvoljavaju,“ istakao je umetnik dodajući da je namera bila da se pri samom izvođenju zadrži i polu stripovski pristup.

„Želeo sam da ispoštujem i strip i zvaničan film, a takođe sam hteo i da prenesem taj momenat gde je Dedpul svestan publike i komunicira sa njom direktno/indirektno.“

Mural posvećen novom Marvelovom blokbasteru "Dedpul i Vulverin" ukrasio kutak prestonice 2
Foto: Milan Radovanović

U skladu sa vremenskim letnjim prilikama samo izvođenje je trajalo nekoliko dana: „Što se tiče tehničkog izvođenja, to je bio izazov sam po sebi, lokacija je odlična, jako dostupna i vidljiva, a opet nekako sklonjena. Izvođenje su najviše otežale ove ogromne vrućine pa sam oslikavao dvokratno, prepodne i predveče, ali velika motivacija i želja da uradim ovaj rad baš kako treba su prevladale, bio sam istrajan.“

Fanovi Marvelovih franšiza i filmova, koji su poznati i po dobrim specijalnim efektima i uzbudljivim pričama, nakon prva dva uspešna dela o Dedpulu iz 2016. i 2018. godine, dočekali su još jedan nastavak o Vejdu Vilsonu, ali i Loganu i to u režiji Šona Levija poznatog po filmovima „Noć u muzeju“, „Glavni heroj“, ali i po produciranju uspešne serije „Stranger Things“.

Levi ujedinjuje Dedpul-Vulverin duo u nameri da spasu svet od neprijatelja, a osim Rejnoldsa i Džekmana u očekivanom nastavku još jednom ćemo gledati i našeg glumca Stefana Kapičića, kao Kolosa.

Film „Dedpul i Vulverin“ premijerno će biti prikazan u utorak 23. jula u ponoć, u bioskopima u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, a karte za prve premijerne projekcije mogu se uveliko pronaći na blagajnama istih.

Od narednog dana film je na redovnom repertoaru svih bioskopa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari