dejvid haris ratnici podzemljaFoto: American Pictorial / Hollywood Archive / Profimedia

Dejvid Haris, glumac poznat po ulozi Kočisa u kultnom filmu Ratnici podzemlja, preminuo je u 76. godini.

Vest da je Dejvid Haris preminuo njegova ćerka potvrdila je za Njujork Tajms i dodala da se njen otac neko vreme borio sa rakom.

U filmu iz 1979. godine, koji je režirao Volter Hil, Dejvid Haris tumačio je Kočisa, člana bande koji je nosio traku na kosi i ogrlice.

Film prati ovu bandu dok idu od Bronksa do svog rodnog Koni Ajlenda i usput pokušavaju da izbegnu članove drugih bandi koji su se nameračili na njih zbog lažne optužbe za ubistvo.

Taj film kritičari su ocrnili po izlasku, ali je on prevazišao očekivanja na blagajnama i kućnim videima, pa je kasnije dobio kultni status.

„Mislili smo da je to mali film koji će se prikazivati i potom nestati i niko više neće pričati o tome“, rekao je Dejvid Haris u jednom intervjuu iz 2019. godine.

„Bio sam u Hong Kongu, na Filipinima, u Tokiju. Snimio sam puno filmova, ali kad izađem iz aviona, ljudi kažu ‘Eno ga tip iz Ratnika podzemlja‘.“

Iako mu je to najpoznatiji film, Haris se pojavljivao u raznim serijama, kao što su Hill Street Blues, MacGuyver, ER, Law & Order: Special Victims Unit i NYPD Blue.

Pored toga, glumio je u filmovima Brubaker, Quicksilver i James White, a 2016. je rekao da glumcima puno znači to što Ratnici podzemlja i dalje privlače pažnju nakon toliko godina.

Izvor: Rolling Stone

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari