demi murFoto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

Novi film Demi Mur feministički telesni horor The Substance, ima nekoliko scena u kojima je 61-godišnja glumica potpuno gola.

Demi Mur je na pres konferenciji u Kanu, povodom premijere filma, koja je dobila aplauz od čak 11 minuta, rekla da se osećala ranjivo.

„Kad sam ušla u to, sve je bilo očigledno, nivo ranjivosti i sirovosti koji su neophodni da se ispriča priča. Osećala sam se ranjivo i bilo je potrebno puno osećajnosti i razgovora o tome što nam je cilj.“

U filmu The Substance Korali Farget, Demi Mur glumi poznatu osobu koja koristi nelegalnu drugu za repliciranje ćelija, što dovodi do nastanka njene mlađe verzije, u tumačenju Margaret Kvoli.

Ne samo što mora da deli prostor sa ovom verzijom sebe, nego mora pola dana da bude u fazi mirovanja kako bi druga polovina mogla da živi.

Već tokom pojavljivanja te verzije, postoji duga scena tokom koje je Margaret Kvoli potpuno gola, a potom i ona u kojoj je i Demi Mur.

„Imala sam sjajnu partnerku sa kojom sam se osećala bezbedno. Očigledno smo bile bliske, gole, sa puno lakoće oko toga koliko su te situacije bile apsurdne“, rekla je Mur.

Kako film teče, Mur postaje unakažena zbog maltretiranja koje joj nanosi druga polovina, tako da na kraju skoro da uopšte ne nalikuje na ljudsko biće.

„Bilo je to vrlo čudno. Jedino što mi je pomoglo je činjenica da me je pas i dalje prepoznavao čak i sa prostetikom i šminkom. To mi je bio dodir sa realnošću.“

Jednu od važnih uloga u filmu glumi Denis Kvejd, koji je preuzeo ulogu koju je prvobitno trebalo da tumači Rej Ljota pre nego što je preminuo.

„U srcu, ulogu sam posvetio Reju Ljoti, koji je trebalo da je tumači. Ove nedelje se napunilo dve godine otkako je preminulo i želeo sam da ga se setim. Bio je neverovatan glumac“, rekao je Kvejd.

Rediteljka Korali Farget rekla je da je svojim filmom želela da skrene fokus na temu feminizma i još uvek aktuelni pokret #MeToo.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari