Kulturna organizacija Mikser ugostiće avangardni elektro-pop bend koji je obeležio zlatne godine jugoslovenske muzičke scene osamdesetih godina. Riječki sastav Denis&Denis otpočeće svoju regionalnu turneju u Beogradu, u već prepoznatljivom ambijentu Savamale. Duo će uz podršku sedmočlanog lajv benda nastupiti 7. marta godine u Mikser House-u. Denis&Denis vraćaju se na muzičku scenu Reunion turnejom kako bi obeležili tri decenije od prvog nastupa, koji se održao davne 1982. godine.

Turneja će trajati do kraja leta 2013. godine. Nakon toga originalna postava više neće nastupati zajedno. Duo Marina Perazić i Davor Tolja će prvi put nastupiti zajedno posle 25 godina, uz podršku Edija Kraljića i Ruby Kolić. Poslednjih godina Ruby čini duo uz idejnog tvorca D&D Davora Tolju. Tokom cele turneje sastav nastupa uz pratnju celokupnog lajv benda, koji između ostalog uključuje velika imena riječke avangardne scene poput Alena Tibljaša (bubnjevi), Vedrana Križana (klavijature), Ivana Pešuta (bas).

Ikone jugoslovenskog popa osamdesetih Denis&Denis u izvornoj postavi bio je duet koji su činili Davor Tolja i pevačica Marina Perazić, a posle se priključio i Edi Kraljić. Legendarni hitovi poput „Program tvog kompjutera“, „Soba 23“, „Ja sam lažljiva“, „Čuvaj se“ i „Voli me još ovu noć“ u velikoj meri su obeležili zlatne godine pop kulture u SFRJ u nezaboravnom periodu osamdesetih godina prošlog veka. Koristeći se synthpop-om koji su prvi uveli u mejnstrim na domaćoj sceni i u kombinaciji sa Marininim seksepilnim glasom i stajlingom, postali su inspiracija mnogim bendovima.

Ograničeni broj karata po početnoj ceni od 1.300 dinara za parter i samo 100 karata u VIP zoni Mikser House-a po ceni od 2.600 dinara, biće puštene u prodaju 20. januara. Do tada karte se mogu rezervisati preko imejla officeŽmikser.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari