Koncertima u Domu omladine Beograda 7. decembra i u novosadskom klubu The Quarter 13. decembra Marčelo obeležava deset godina od izlaska albuma „De facto“. Ovaj album je pre tačno deset godina označio početak muzičke karijere jednog dvadesetogodišnjaka iz Paraćina. Tada smo ga znali samo kao mladog repera – Marčela. Danas, deceniju kasnije, Marko Šelić nam je poznat i kao pisac i kao muzičar – kritičar savremenog društva.

Na koncertima u Beogradu i Novom Sadu, zajedno sa pančevačkim Iskazom i brojnim gostima koji su učestvovali u radu na albumu „De facto“, Marčelo će se osvrnuti na pesme sa svog debija, a po prvi put će pred svojom vernom publikom uživo izvesti i neke od pesama sa albuma „Napet šou“, čiji je izlazak planiran na proleće sledeće godine. Marčelo je već predstavio dva nova singla sa predstojećeg albuma „Napet šou“ – pesme „Pegla“ i „Laž“. „Posle „Pegle“, napetovanje se nastavlja i kroz ovu pesmu. Naravno, ni ovo nije vredno galame, opet generalizujem, ima kod nas svega dva-tri zabeležena slučaja zapošljavanja preko veze. Zabeležena dok kucam ovu rečenicu, to jest“, kaže Marčelo o najnovijem singlu „Laž“.

U susret proslavi 10. rođendana albuma „De Facto“, koji zauzima veoma značajno mesto ne samo u karijeri Marka Šelića, već i na regionalnoj hip-hop sceni, Marčelo je plasirao i novi video-blog u kojem se osvrće na prvu deceniju rada, ali i na jednu „Laž“. Video-blog se može pogledati na Marčelovom zvaničnom Jutjub kanalu. „Nova video-kolumna predstavlja jednu finu šetnju kroz „juče“, zaključno sa stanicom „danas“ – od Beogradske ulice, gde se pre više od deset godina nalazio kućni studio u kome smo snimali pesme, preko Tuzle, gde sam prvi put nastupio van granice svoje zemlje, sve do studija „Digimedia“, gde trenutno snimam peti studijski album „Napet šou“. Fina prilika da se spomenu svi ljudi koji su svojim učešćem učinili da „De facto“ zvuči tako kako zvuči. Nakon „Pegle“, objavio sam i pesmu „Laž“, pa ako se ljudima svidi, izvešćemo i nju na koncertu u Domu omladine. Posle ove pesme biće još jasnije da predstojeći album zaista opravdava svoj naslov“, rekao je Marčelo.

Marčelo je do sada objavio četiri studijska albuma – „De Facto“, „Puzzle Shock!“, „Treća strana medalje“ i „Deca i Sunce“. Ulaznice za veliki beogradski koncert koji će Marčelo održati u Domu omladine Beograda 7. decembra mogu da se kupe po pretprodajnoj ceni od 800 dinara na svim Eventim prodajnim mestima. Ulaznice za koncert koji Novosađane očekuje u klubu The Quarter 13. decembra mogu da se kupe na svim GigsTix prodajnim mestima po pretprodajnoj ceni od 600 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari