Festival „Volim devedesete“, koji je izazvao mnogo kontroverzi u javnosti, održan je preksinoć pred desetak hiljada ljudi u Beogradskoj areni. Na velikoj bini smenjivali su se dens, rep i pop izvođači čija je muzika bila popularna u poslednjoj deceniji dvadesetog veka, a zanimljivo je da su svi nastupali pevajući na matricu ili plejbek.


Najveće ovacije publike, koju su činili uglavnom mladi iz generacije rođene osamdesetih i devedesetih, pobrali su Ivan Gavrilović, vlasnik čuvenog hita „Dvesta na sat“, Dr Iggy poznat po pesmi „Oči boje duge“, Funky G, Baki B3, Knez, Nigor, Dača i Gru, dok je specijalni gost, folker Željko Šašić, otpevao svoju pesmu „Gori more, tope se planine“.

Na video bimovima vrteli su se spotovi onih koji su obeležili muziku devedesetih u Srbiji, ali se nisu pojavili na koncertu, poput „Mobi Dika“, poznatih po hitu „Rodiću ti sina, kralja kokaina“, a u izboru organizatora našao se i spot sestara Kovač „Ajmo u život“. Odata je i pošta tragično nastradalim muzičarima Nebojši Saveljiću, članu grupe Montenigers, i Kseniji Pajčin, koja je karijeru počela u grupi „Duck“. Koncert je trajao do ranih jutarnjih sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari