Velik broj kreatora, raznolik dizajnerski rukopis i nepretenciozna svežina ove manifestacije, sada već postaje prepoznatljiv dah Selection-ove nedelje mode u Beogradu. Čipka, svila, korseti, modeli koji se diskretno slivaju niz žensko telo i time ističu suptilnu ženstvenost, trendovi su koje je doneo upravo završeni, ovogodišnji jubilarni 20. Maybelline Fashion Selection. Velik broj kreatora, raznolik dizajnerski rukopis, svežina koju su, svi skupa, po dobrom Selection-ovom običaju krajnje nepretenciozno predstavili, sada već postaje prepoznatljiv dah ove nedelje mode u Beogradu.


U duhu lepog jubileja, uz koji je proslavljeno i deset godina postojanja agencije Select, početak je 25. marta obeležen retrospektivnom revijom „Prva decenija“ u Beogradskoj areni na kojoj su se pojavili dosadašnji najvažniji kreatori i modne kuće koje su se na Fashion Selection-u pojavljivali prethodnih godina. Usledile su revije Dragane Grnčarski i Isidore Bjelice koje su pod brendom „ID Esoterik“ predstavile svoju novu kolekciju i ideju dekomponovanih haljina, zatim modna kuća St. George koja se publici predstavila još jednim scenskim spektaklom, a nove modele prikazali su i dizajneri Marina Milovanović, Predrag Đuknić, Ivan Golubović, modna kuća Passage, i drugi. Katarina Petrović izdvojila se precizno skrojenim komadima oplemenjeni upečatljivim detaljima – ukrasnim trakama, vezom, pleteninama, ringlicama, i veoma trendi belom bojom. Pored Seke i Meri Radončić, zapažen je bio i drugi gost iz Makedonije, Nebojša Toleski. On se proslavio kreacijama koje su ušle u top tri najbolje na takmičenju za „Mis Sveta“, a kao modni novinar ostao je upamćen po tome što je uradio poslednji intervju sa holivudskom divom Elizabet Tejlor.

Ipak, najviše pažnje skrenula je revija kreatora Nenada Sekirarskog inspirisana filmom „Titanik“ koji je na kraju revije premijerno i prikazan u 3D verziji. No, ljubitelji mode prvo su uživali su u romantičnim toaletama Sekirarskog, nesvakidašnjim i autentičnim za 21. vek, o kojima autor kaže:

– Silueta kolekcije je forma koja prati linije tela naglašavajući ženstvenost i eleganciju žene sigurne u sebe tamo koja zna da se nalazi u pravom trenutku, na pravom mestu, i u pravo vreme.

I otkriva da je podsticaj za ovakvo viđenje našao u modi s početka XX veka, kao i čuvenoj filmskoj priči ispred čijih najpoznatijih kadrova se revija i odvijala. Po dobrom običaju, karavan Fashion Selection-a ove godine se našao u Sloveniji, u Thermanu Laško, gde je održana revija modne kuće Allegra. Dvadeseti Fashion Selection završen je 9. aprila dodelom nagrada najboljim kreatorima i modnim kućama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari