Pripremite se za veče pank rok himni, distorzirane gitare i vokale utopljene u moru reverba – u petak, 4. decembra, od 22 sata u beogradskom Gan klubu nastupiće ESC Life i VVhile.

Prošle jeseni zagrebački indi rok pop pank kvartet ESC Life odradio je turneju po jugoistočnoj Evropi kao prateći bend i predgrupa legendarnom Grantu Hartu (Husker Du, Nova Mob), a ove su jeseni odlučili da se sami otisnu na 12-dnevnu evropsku turneju, u sklopu koje će svirati u Sloveniji, Češkoj, Nemačkoj i Austriji. Neposredno po povratku s turneje, stižu opet u Beograd, gde će promovisati hvaljeni album „Access All Areas“, koji je dostupan u LP formatu (crni i crveni transparent vinil), CD-u (PDV Records), kao i digital download na Bandcamp stranici benda.

„Možemo reći i da ESC Life evociraju duh Husker Du i nećemo pogriješiti, pogotovo ako govorimo o Husker Du iz one druge faze, od albuma „Candy Apple Grey“ nadalje, a nisu bez vraga ni usporedbe s bendovima poput The Replacements, Pixies, možda čak i rani R.E.M. Ljubitelji 90-ih ovdje će prepoznati i natruhe Dinosaur Jr, Pavement i hrpe pop-punk bendova toga razdoblja i točno je da ESC Life neće biti proglašeni najoriginalnijim bendom našeg doba, ali sve te utjecaje oni su provukli kroz svoj filter i smiksali u nešto svoje“, napisao je o njima legendarni Zli Hadžo.

Specijalni gost na koncertu je beogradski tandem VVhile, na mnogo načina DIY rodbinskim vezama blizak ESC life-u. Ovu godinu VVhile je proveo na turnejama po Evropi na kojima je promovisao vinil debitantskog dugosvirajućeg izdanja „More“. VVhile je duo koji su 2011. godine osnovali Stevan Ćirović (bubanj, bas i vokal) i Andrija Spičanović (gitara i vokal). Posle velikog broja koncerata u regionu i četiri evropske turneje, tri vinilna i jednog kasetnog izdanja VVhile je izrastao u jedan od najuzbudljivijih bendova bivše Jugoslavije koji vas lako osvoji svojom pozitivnom melanholijom. VVhile uskoro ulazi u studio i počinje rad na drugom studijskom albumu. Karte su u pretprodaji u Pinball Wizard Records muzičkoj prodavnici i Kafeu Šikarica po ceni od 400 dinara.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari