Đorđe Balašević nije mogao da održi koncert u Nišu zbog „nekog iznad mene“

Ostavite komentar


  1. Ovo je jedan mali tužni grad. Gospodine Panonski mornaru, jedna devojčica punim srcem čeka ovde Vas i čekaće sve dok ne dođete. Od srca veliki pozdrav svim Vojvođanima dobrog srca iz ovog malog tužnog grada.

  2. Saban Saulic je dobio od Srbije sve moguce zivotne i posthumne zasluge.
    Djordje Balasevic samo probleme od vlasti koja se ne menja od pada Komunizma.

  3. u Djokicinu pricu ne verujem! Zasto? Pa zato sto bi ovo bilo prvi put da on nezna kako da se postavi!

    1. *ne znam „se pise razdvojeno. Djordje Balasevic prica laloski, i ne vidim tu problem, i da prica vranjanski, sve bi bilo jasno

    1. Tvoje neprisustvo na budućim koncertima će se baš primetiti ha..ha..ostao si ipak patuljak.

  4. Prvo, voleo bih da moj drugar Gordan objavi ovaj komentar…Ovo je verovatno jedini put ali puna podrška ovima iz Niša od mene. Zašto? Zato što ovaj peva na, kako sam kaže: „Iskvarenoj verziji hrvatskog jezika, a to je srpski“: Pa kad je tako – neka ide na Maksimir – tamo su mu vrata uvek otvorena. A ovaj Aca i mnogi poput njega što nemaju pojma koga slušaju pa ovakve proglašavaju legendama prvo neka se malo informiše. Gospodin je ceo život proveo u Srbiji, tu napravio karijeru i stekao sve al mu srce ipak negde drugde – pa nek ide tamo gde mu bolje. Hvala bogu pa je i u Sava Centru sve zauzeto već godinama

    1. Vazno da su vam Cece I Cakane dobre Srpkinje. Za vas je Djole misaona imenica, nikada ga necete razumeti sa svojim coporativno-ulizickim mentalitetom. Djole ostaje, a vas ce poplava odneti na djubriste istorije gde talog ove nesrecne zemlje I pripada.

    2. Đoletov štos o iskvarenom jeziku bio je, rekla bih, kritika onih koji bi da jaz među komšijama prodube upornim tvrdnjama kako se u CG, BiH, HR i SRB govori različitim jezicima. Alo, ljudi?! Malo logike nije na odmet. Odete li iz bilo koje u bilo koju od ove naše četiri državice, savršeno dobro ćete se sporazumeti sa svima jer govorimo ISTIM JEZIKOM. Zato ne mogu da razumem sve vas koji taj Đoletov štos zloupotrebljavate kao loš argument za dokaz da je, kao, srbomrzac. Besmisleno. Pa, dve vijuge su dovoljne da se shvati šta je poenta fazona o iskvarenom jeziku. Ko to nije kadar da razume, pa proziva Balaša, ili je glupav ili je zao. Ili oba. I na kraju, svi vi koji kevćete na ovog čoveka, ne biste to smeli da mu kažete u lice jer vam je priča šuplja i dobili biste samo tak’u „povratnu“. Špekulacije o tome kakav je on privatno su samo to – špekulacije, odnosno, neumesna nagađanja i čeprkanje po tuđoj privatnosti. I Đole je samo čovek, sa manama i vrlinama. Po meni, reč je megatalentovanom, vrednom, normalnom i porodičnom tipu, koji živi svoju Legendu. Status koji uživa nije pao s neba. Jednom rečju, uzor u ne baš svim, ali mnogim stvarima.

  5. I onda se njegov sin na drustvenim mrezama hvali kako porodici Balasevic na slavu dolazi celokupni vrh novosadskog SNS. Iznad njih vervatno nema nikog.

  6. A potom Aleksa B. zajedno da tatom ugosti celo pokrajinsko rukovodstvo SNS-a na svojoj slavi… Ovo su priče za ubiranje jeftinih poena kod publike i održavanje slike (kvazi)oponenta sistema, dok u stvari fino kaplje sa svih strana

  7. Kada se sa nekim upoznajem ,pitam ga o Balaševiću ako mi se dopadne odgovor nastavljam razgovor u protivnom,menjam lokaciju.Država koja nema vreme i lokaciju za Balaševića dok je pojedini siluju 30-40 minuta dnevno svojim frustracijama ,željom za dominacijom,pravdanjem lopovluka,plagijata

    1. Balasevicu Djordje pakuj kofere i pravac u Sarajevo.Pjevaj i zivi sa ljudima koji te vole koji cijene tvoj rad i cije je SRCE za tebe uvijk otvoreno.Pusti neka idu po splavovima to je njihov nivo..

  8. Svako ko vodi bitku sa aktuetlnim režimom i autokratijom ima punu podršku, ali nažalost gdin Balašević ili je licemeran ili neobavešten. Jer njegov sin po NS se itekako uvezao i šuruje sa najopasnijim kriminalcima i SNS batinašinama. Prvo bi bio red da počisti od svog dvorišta pa onda da širi svest u narodu. Nažalost sve ostalo deluje izuzetno licemerno.

  9. Ne sme se zabranjivati umetnicima da nastupaju. Ni direktno ni skriveno, kao nema termina.

    Medjutim, gospodin Balašević duguje Nišu za jednu veliku sramotu.
    Nakon promena 2000 god gradski oci su ga pozvali da ulepša jednu priredbu. Kad ono, saznalo se naknadno da je on to naplatio 50.000DEM. A vreme je bilo oskudno. Tolike pare su bile pravo bogatsvo.
    Za ovu SRAMOTU gospodina ne može oprati ni Dunav + Morava.

    Što se tiče muzike i poezije koju stvara gospodin je sjajan umetnik.

    Što se pak tiče njegovog političkog iskakanja, e tu je on pravi reprezent drugosrbijanaca. Autošovinista. I to je izbor, šta će te.

  10. Balašević je skinut sa liste u vreme Miloševića jer ga je otvoreno kritikovao zbog rata i žrtava koje su nepotrebno pale. Izgleda da i danas ima mnogo šovinista i hejtera kao da su devedesete. Balačević je šansonjer Balkana, svuda dobrodošao, a karte za njegov koncer se rasprodaju za dan bez ijedne reklame, dok se drugi pevači se oglašavaju na bilbordima, radiju i dr. po dva meseca pre početka koncerta. Pokojni Arsen Dedić, neprikosnoveni umetnik, pesnik i šansonjer rekao je jednom prilikom: vi u Srbiji ste srećni jer imate Balaševića. Nažalost nekome u Srbiji je u interesu da promoviše Zadrugu, Parove, sponzoruše, prostituciju, bahatost i nacionalizam. Zato smo tu gde smo.

  11. Al ste mu zamerili ono o iskvarenom srbskom jeziku. Pa sta se cudite? Pola reci koristite neslavenskog porekla. Vecina tih turskog cak. Znaci, upropastili ste svoj jezik. A bukvalno u 90% slucajeva imate pravu srbsku rec a nesto, ali je ne koristite. Koliko god smesni bili izrazi „novog“ hrvatskog jezika, bar brinu o njemu kao svoj o svome. I gde god moze, nadju rec slavenskog porekla.

  12. Djole doci ces ti u nas Niš samo kad ,,izvršimo ,, deratizaciju i oteramo sve pacove tamo gde im je mesto . Dosta su poganili ovaj grad!

  13. S obzirom kakve je gadosti pricao o srpskom narodu koji je mnogo iznad njega, cudi me da ima toliko mazohista u Kragujevcu koji imaju volju da ga slusaju.

Ostavite komentar


Scena

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.