Kulturni centar Republike Srbije u Parizu i ove godine je učestvovao na manifestaciji „Svetski dan muzike“, koju od 1982. godine organizuje Ministarstvo kulture Francuske i Direkcija za kulturu grada Pariza, a našu zemlju je, koncertom sa prozora-balkona KC Srbije, pred brojnom publikom predstavila beogradska grupa Deca loših muzičara.

Predvođena pevačem i glumcem Ivanom Jevtovićem, grupa je svojom energijom bukvalno „zapalila“ plato ispred Kulturnog centra. U jednoiposatnom nastupu, pariska publika je igrala i pozdravljala DLM, koji su na kraju koncerta upriličili i dva bisa. Manifestacija „Svetski dan muzike“ je jedinstvena prilika da se francuskoj publici predstavi savremeno srpsko muzičko stvaralaštvo, naročito njena pop i rok scena koja u Francuskoj i nije prisutna na muzičkom tržištu, a za kojom vlada izvesno interesovanje naročito među pripadnicima mlađih generacija, kako Francuza, tako i onih srpskog porekla. Od 2007. godine, otkad KC Srbije predstavlja svoju novu muzičku scenu, na Danu muzike su nastupile sledeće grupe: E Play, Vrooom, Darkwood Dub, DJ Ewox, Svi na pod i Kanda Kodža i Nebojša.

Grupa Deca loših muzičara postoji od 1988. godine i spada u red najznačajnijih srpskih rok sastava koji su naročito obeležili devedesete godine suprotstavljajući se nadolazećem talasu turbo-folka u okviru neformalne skupine muzičkih grupa zvane Brzi bendovi Srbije. Do sada su objavili šest studijskih albuma i nastupali na svim najznačajnijim domaćim muzičkim festivalima. Gostovanje grupe Deca loših muzičara u Parizu podržali su Ministarstvo kulture Republike Srbije i Ambasada Srbije u Francuskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari