U nastavku ciklusa Bluz za B ovog utorka u 21 sat u Klubu Doma omladine Beograda nastupiće Don Giovanni Blues Group, bend koji čine etablirana ovdašnja blues i session imena: Aleksandar Vujičić – pevač, Darko Grujić – klavijature, Nikola Marković – bas, i Dejan Nikolić – bubnjevi. Grupa kroz svoje aranžmane svira bluz standarde kao i soul, fank i rok kompozicije, a svoj zvuk predstavljaju kao savremeni bluz koji se prepliće sa elementima fanka, soula i džem roka.


Aktivnosti i delovanja Aleksandra Vujičića, aka Don Giovannija, u ovdašnjoj bluz zajednici dobro su poznati posetiocima beogradskih klubova i prostora gde se izvodi pomenuta žanrovska forma, ali i svim ostalim ljubiteljima pravca šire u Srbiji. Povodom predstojećeg koncerta u Klubu DOB-a, Vujičić ističe da su ovi nastupi odlična prilika da se mlađa publika upozna sa različitim muzičkim formama koje su se kroz istoriju razvijale i postavljale temelje moderne muzike. „Bluz je sigurno jedna od takvih formi,“ navodi Vujičić.

Don Giovanni Blues Group su 2012. godine izdali koncertni album pod nazivom „Live“, snimljen uživo u poznatom beogradskom klubu Kuglaš. Na ovom izdanju bend se predstavio sa deset songova, mahom dobro poznatih soul, rhythm and blues standarda/klasika. O prijemu novih pesama Vujičić kaže: „Reakcije su krajnje pozitivne što od strane muzičkih kritičara, što od strane publike.“ Vujičić je zadovoljan beogradskom bluz scenom: „Mogu slobodno reći da je scena na zavidnom evropskom nivou. Nedostaje još klubova u kojima bi bendovi imali prilike da se predstave i sarađuju na takozvanim jam session-ima.“ Na koncertu u Klubu DOB-a možemo očekivati kako kompozicije sa izdanja „Live“, tako i nešto od novog autorskog rada grupe i nove obrade. Sem toga, bend nam priprema brojna iznenađenja u narednom periodu: „Sprema se autorski materijal kao i nove pažljivo odabrane obrade koje bi trebalo da budu korak dalje u kreativnom i originalnom razvoju grupe“, završava Vujičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari