Fijuk sajamFoto: Matrijaršija/Fijuk sajam

Fijuk sajam biće održan u subota 8. jul od 17 sati, u Jugošpedu, a od 22 sata posetioce očekuju nastupi izvođača Dajanini sinovi i MC Kopy Kat.

– Dugo ste čekali i najzad dočekali! Povratak DREG-a i ženskog trash-hopa na scenu Fijuk. Dođite u Jugošped u subotu, na Fijuk sajam i MC Kopy Kat i Dajanine sin∞ve. Kao i uvek, imaćete priliku da razgledate i kupite najnovije originalne tvorevine naših vernih malih izdavača i samostalnih umetnika u vidu knjiga, handmade fanzina, grafika, crteža, printova, torbi… i da nakon toga doživite razne vrste preobražaja uz neponovljive nastupe – najavljuju organizatori.

Iz Fijuk sajma dodaju da je ulaz slobodan do 21 sat, a da se od tada se naplaćuje 400 RSD.

– Dajanini Sin∞vi su efemerni umetnički kolektiv koji je zaživeo nakon smrti njihove majke, legendarne performerke, Dajane Ho. Postoji dvanaest Sinova, od koji su jedanaest alteroidi – bića koja nisu telesno fiksirana. Dvanaesti Sin je Radna Verzija. Svi je „mrzimo“ – ukazuju u najavi.

U martu 2023. godine Dajanini Sinovi objavile su svoj prvi muzički album i tim putem predstavile bogatstvo svojih likova široj publici.

– MC Kopy Kat spremna je da uradi užasne stvari vašem pikniku sa stavom koji je toliko veliki da se može videti iz svemira. Stavite svoje zlatne zube, beogradska underground rap senzacija sa ulica šume u Ohaju dolazi u grad. Rakuni nisu uključeni – istaknuto je povodom nastupa.

Spisak učesnika Fijuk sajma:

Partizanska štampa * Greta bags * Ilustress * Anastasia Tasić * Burevesnik * <|||o * KIZ Baraba/CLS * Omkili Art * Varikina studio * Ana Aleksić * Vrtlog Mira * Turbo Manipulator * Marmeladavera * Strateški partner * Tonja’s Way * h00000g * Fijuk / Matrijaršija * Novo doba * Aleksandar Denić * ToBiTiVolela

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari