Tokom druge večeri 23. Fashion Selectiona održane su revije kreatora Vere Weigl, Vasilija Kovačeva i Nenada Sekirarskog. Vera Weigl, inovativna mlada dizajnerka koja živi i radi u Beču, prvi put se srpskoj publici predstavila kolekcijom za jesen/zimu 2013/2014.

Vera Weigl se profilisala u izradi unikatnih komada odeće za posebne prilike i javne nastupe, te je beogradska publika imala prilike da vidi večernje haljine i komplete izrađene od najfinijeg pamuka, svile, ručno izrađene čipke. Inspiraciju za svoju kolekciju Vera je našla u zanimljivom miksu mode 1930-ih do 1960-ih godina, sa primesama modernog doba.

Vasilije Kovačev predstavio se kolekcijom „Bašta iluzija“, kojom je publiku vratio na početak 20. veka, godine koje su odisale glamurom. Kolekciju „Bašta iluzija“ čine 14 unikatnih modela, dugih haljina i suknji, u formi ćupa (amfore) kao i bluze i jaknice-blejzeri od najfinijih vunenih tkanina različite teksture. Ova kolekcija odiše iskonskim glamurom i jasnom umetničkom vizijom o visokoj modi.

Nenad Sekirarski revijom na Fashion Selectionu proslavio je 20 godina rada. Kolekciju čine večernje haljine, inspirisane portugalskom muzikom fadom, uz ručnu doradu kroz aplikacije, čipku, metal i perle. Jedinstvene kreacije Nenada Sekirarskog, koje postoje paralelno sa modnim trendovima, u dominantnoj su crnoj boji u kombinaciji sa zlatnom, crvenom, zelenom i biserno belom. Materijali su od nežnog tila i čipke, pa sve do punih metalizovanih strečeva i eko-kože.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari