Džek Nikolson je jednog reditelja uporedio s diktatorom 1Foto: Zuma Press / Profimedia

Džek Nikolson je poznat i po svom temperamentu, pa je očekivano da ponekad može da dođe do sukoba ili napetih situacija tokom rada s rediteljem sličnog ponašanja.

Iako njegovi ispadi nikada nisu bili posebno zlonamerni, Nikolson je umeo da izgubi strpljenje. Uostalom, planirao je da zapali set filma Pokojni pre nego što je shvatio da to možda i nije najpametnija ideja, piše Index. hr

Buntovnički duh je često emitovao i kroz maestralne glumačke izvedbe, što ga je učinilo najnominovanijim glumcem u istoriji Oskara.

Iako nije osvojio Oskara radeći s rediteljem kojeg je zvao „diktatorom“, taj film postao je jedan od najboljih ikad snimljenih.

Tokom snimanja filma Kineska četvrt, Nikolson i Roman Polanski su se često sukobljavali, ali su obojica dala svoj maksimum.

Film je osvojio samo jednog Oskara – za originalni scenario, ali i dalje ostaje dokaz da broj osvojenih nagrada nije mera uspeha.

Nikolson u filmu savršeno tumači J.J. Gittesa istražujući mračne tajne Los Anđelesa kako bi otkrio istinu iza prevara i korupcije koje prete uništenju njega i porodice Mulwray.

Razmišljajući o tvrdoglavim rediteljima s kojima je radio, Nikolson je spomenuo Polanskog.

„Roman je drugačiji tip diktatora. Voli rasprave i ne bi znao šta bi radio bez njih. Ali, uvijek pobedi, pa nema prave rasprave. To je njegov problem“, rekao je za The Independent.

Iz njegovih reči da se zaključiti da Nikolson nije verovao da Polanski uvek zaslužuje da pobedi u raspravama, ali za dobro filma bilo je bolje da ga pusti da misli da je u pravu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari