Skoro 50.000 obožavalaca pevača Majkl Džeksona okupilo se u Kardifu na koncertu koji je održan u čast preminulog kralja popa, a najviše pažnje je privukao trenutak kada su se na bini pojavila njegova deca – Princ (14), Paris (13) i Blanket (9).


„Izuzetno smo sretni što smo deo ove specijalne noći u kojoj odajemo počast našem ocu“, rekla je Paris, obučena u crvenu jaknu, sličnu onoj koju je čuveni pevač nosi u video spotu za pesmu „Thriller“. Džeksonova deca su, sa drugim članovima porodice, potom igrali uz pesmu „Don’t Stop ‘Til You Get Enough“. Kao što je ranije rečeno, braća Džermejn i Rendi su bojkotovali ovaj koncert pošto se održava u vreme suđenja Majklovom doktoru, što je razlog i za sestru Dženet. I brojni fanovi nisu bili oduševljeni idejom da karte za koncert koštaju preko 100 dolara, kao i da se on održava daleko od Londona, pa su bojkotovali koncert. Grupa Black Eyed Peas je odustala pre tri dana, dok Kris Braun nije mogao da dobije vizu za ulazak u Veliku Britaniju zbog policijskog dosijea.

Četvoročasovni nastup na Milenijumskom stadionu je otvorio američki muzičar Ne-Jo uz ritam „Billie Jean“ pre nego što se prebacio na sporiju „The Lady In My Life“. Trojica braća iz originalne postave grupe Jackson 5 – Marlon, Tito i Džeki su pevali „Blame It On The Boogi“, dok je Džeksonova sestra La Toja prvi put javno nastupila posle 20 godina, a i tri njegova nećaka su bila u bendu 3T.

„Uopšte nisam imala nameru da nastupim. Oklevala sam do poslednjeg trenutka. Drago mi je što sam to ipak uradila, bilo je to za njega“, rekla je La Toja.

Među ostalim izvođačima bili su Kristina Agilera, Si Lo Grin, Bijonse, Džejmi Foks, Leona Luis i Smoki Robinson. Reakcija samih posetilaca u areni je bila podeljena – mnogi su bili ekstatični, ali je bilo dosta i onih koji su bili razočarani nedovoljno uvežbanim pesmama kao i predugim pauzama između izvođača.

Odustala i Dženifer Hadson

Kardif – Iako je bilo predviđeno da Dženifer Hadson zatvori koncert u čast Majkla Džeksona, ona to nije učinila – otkazala je svoj nastup zbog „velikih produkcijskih problema“. Pošto je saznala da fanovi nisu obavešteni da neće da nastupi, Hadsonova je napisala na Tviteru: „Mislila sam da su vas do sada već obavestili, ali pošto nisu, ja ću to učiniti. Hvala vam za podršku“. Hadsonovu su zamenili Aleksandra Burk, Gledis Najt i Jolanda Adams.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari