Tradicionalna Džulijen aukcija ove godine je bila u znaku sećanja na holivudsku legendu Merlin Monro i kralja rokenrola Elvisa Prislija. Posetioci restorana Planet Holivud i kazina u Las Vegasu imali su priliku da još jednom zavire u intimu ovih ikona šoubiznisa.

Ponuda je zaista bila ekskluzivna, a zainteresovani su mogli da kupe mnoge lične stvari iz kuće Merilin Monro u Brentvudu, gde je filmska diva boravila do smrti. Između ostalih stvari, na aukciji je bio i kostim od šifona, koji je dizajnirao Vilijam Travila, a koji je Merilin trebalo da nosi u sceni filma „Muškarci više vole plavuše“, dok izvodi pesmu „Dijamanti su ženini najbolji prijatelji“. Taj kostim nikada nije ugledao svetlost dana, jer su producenti čuvenog holivudskog hita smatrali da je nepristojan.

Uramljena fotografija Elvisa Prislija bila je zvezda Džulijen aukcije. Fotografiju je legendarni pevačsvojevremeno poklonio svom ličnom doktoru Niku i na njoj je ispisao: „Za dr Nika, mog prijatelja i doktora. S poštovanjem, Elvis Prisli“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari