Edi GrantEdi Grant, foto: Kingsley Davis / Alamy / Alamy / Profimedia

Edi Grant, poznati pevač, oprostio se od Bore Đorđevića.

Edi Grant sarađivao je sa Ribljom čorbom na pesmi Amsterdam.

„Upravo sam obavešten da je preminuo moj prijatelj i kolega umetnik Bora sa kojim sam snimio pesmu ‘Amsterdam’ pre četrdesetak godina. Njegovoj porodici, prijateljima i brojnim fanovima izražavam iskreno saučešće. Neka njegova duša nađe večni mir“, napisao se Edi.

„Krajem januara, završili smo snimanje novog albuma. Posle koncerta u „Pioniru“, Edi Grant je svratio u studio i pevao u pesmi „Amsterdam“, pričao je u jednom intervjuu Bora Đorđević.

Na ideju da Grant peva u pesmi “Amsterdam” je došao Miša Aleksić.

Edi je imao koncert u beogradskom “Pioniru”, a dan pred nastup imao je priliku da vidi ploče Riblje Čorbe, pri čemu mu je objašnjeno da se radi o jednom od najboljih jugoslovenskih rokenrol sastava.

Grant je posle beogradske svirke promukao, pa se izvinjavao jer ne može da peva, ali je Bora Đorđević bio uporan, pa je uspeo da Edija nagovori da dođe u studio i da snimi svoju deonicu za numeru.
Ipak, bilo je problema. Portir koji se našao tamo nije dozvolio Grantu da uđe u studio, jer Edi nije imao dozvolu tamo da boravi, tačnije, nije bio na spisku.
“Tada mi je pukao film. Na oči su mi pale roletne. Zar posle toliko muka i neizvesnosti da celu stvar s*ebe Laza portir? Zgrabio sam nesrećnog čoveka i sa sve pištoljem ga bacio iza pulta. Laza nije mogao da veruje šta mu se dešava. Baš nekako u tom trenutku, u studio su ušetali Grant, Slađana Milošević i neko društvo, ne primećujući s*anja u toku. Samo sam rekao pokojnoj Dragani: slušaj, kad ovaj zovne miliciju, zadržavaj ih što duže. Posle su mi pričali da je Laza, kada je došao sebi, zvao svog šefa i raportirao: ‘Pevač Đorđević me je fizički napao u pijanom stanju i uveo neka neovlašćena lica u Studio 5. Kako da postupim?’”, rekao je u jednom intervjuu Bora Đorđević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari