edi marfiFoto: Leon Bennett / Getty images / Profimedia

Edi Marfi nedavno je gostovao u podkastu The Interview Njujork Tajmsa gde je pričao o svom susretu sa Marlonom Brandom.

Na početku karijere, Edi Marfi bio je poznat kao komičar, a prva filmska uloga u ostvarenju 48 sati ga je spremila, a uloge u filmovima Kolo sreće i Policajac sa Beverli Hilsa pretvorile u filmsku zvezdu.

„Dešavalo se to da oni poznati ljudi koje sam gledao na televiziji dok sam odrastao žele da idu na ručak sa mnom“, rekao je Marfi o usponu u Holivudu.

„Nakon 48 sati, Marlon Brando je pozvao mog agenta i rekao da hoće da se upoznamo. Sada mislim ’Čoveče, to je ludo, najveći glumac svih vremena hoće na večeru sa mnom’, a tada je bilo ’Pa, tako je to, snimiš film i pozove te Marlon Brando’.“

Kaže da su se našli dva puta, prvi put kod hotela Ermitaž u Los Anđelesu, a drugi put u Brandovoj kući.

„Skupio me je u hotelu. Bio je nesporazum i sišao sam sa pola sata kašnjenja, a on me je čekao u kolima. Otišli smo u njegovu kuću i ja sam samo pričao i pričao o Kumu, kada je on rekao ’Eh, Kum. Ne samo, Kum, nego gluma. Gluma je sr*nje i svi znaju da glume’.“

Edi Marfi kaže i da je to bilo toliko davno da je bio iznenađen kad mu je Brando rekao da ne podnosi „onog klinca sa pištoljem“.

„Pitao sam ga ’Kog klinca sa pištoljem’, a on je rekao ’Onog što je na posteru’. Pitao sam ’Klinta Istvuda?’, a on mi odgovorio ’Da, njega’. On je zvao Klinta Istvuda klincem.“

Film Voltera Hila 48 sati upario je Edija Marfija i Nika Noltija kao osuđenika i policajca koji se udruže da hvataju kriminalce.

Marfi je trenutno na pres turneji povodom filma Policajac sa Beverli Hilsa: Aksel Foli, četvrtog dela serijala koji ga je proslavio.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari