Tokom Egzita sakupljeno 40.000 limenki za reciklažu 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Ove godine tokom Egzita je sakupljeno četiri puta više ambalažnog otpada nego prethodne godine, u reciklažnoj akciji koja je sprovedena u saradnji sa više partnera u okviru projekta „Svaka limenka se računa“, saopštili su danas organizatori.

Akcija sakupljanja iskorišćene ambalaže na Petrovaradinskoj tvrđavi je organizovana tokom sva četiri dana trajanja manifestacije, a sakupljeni otpad poslat je na reciklažu.

„Sakupili smo više od 40.000 jedinica ambalaže, što je gotovo četiri puta više nego prošle godine“, izjavila je menadžerka programa Egzit fondacije Ida Siljanović.

Da da bi inspirisali pre svega mlade na reciklažu, koristili su sistem nagrađivanja i na kreativan način podsetili prisutne na potencijal ponovnog korišćenja ambalaže.

Menadžerka za održivost i javne poslove za Centralnu, Istočnu Evropu i Tursku Ball Corporation Jelena Petljanski rekla je ove godine sakupljeno oko 15.000 iskorišćenih limenki za piće, što je za 30 odsto više nego prošle godine, a čak 300 odsto više nego 2022.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari