Eksploziji osećanja i boja - moćni povratnički album "Posledice rada I" grupe Lira Vega 1Foto: Promo

Početkom novembra Lira Vega predstavila je video singl „Velika žena“, a krajem meseca objavljuje prvi studijski album „Posledice rada I“, od „Duhova“ (2015) sa još sedam novih pesama, koji je dostupan na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu benda.

Koncertna promocija albuma biće održana u beogradskom Kulturnom centru Grad, 16. decembra i dan kasnije u Bulevar Books, u Novom Sadu.

– Album Posledice rada I spreman je šest godina i u sebi je skuvao sve teme koje su se ispostavile kao značajne za nas i naše razmišljanje: rad, otuđenost, starenje… U odnosu na ranije albume, Posledice rada I su plesnije i psihodeličnije, sa puno sintisajzerskih rešenja i intervencija. Posledice rada su posledice sazrevanja igre, što bi rad suštinski trebalo da bude, – kažu Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević.

Povodom albuma je ukazano da će vas, kada uronite u svet Lira Vege, dočekati minimalizam Zojinih stihova, zavodljiva igra sintova i ritam mašine, diskretne perkusije i Vlacina gitara i jedna nebična mešavina katarze i plesa, ritma i angažovanosti.

– Od prvih taktova sanjive „I Bo No“, preko hita otuđenosti „Hodam“ i himne nebitnih poslova „Posledice rada“, sve do metafizike „Love“ i prvog singla „Velika žena“, manifestne „Da vladam“, čistog eskapizma „Novi svet“ i budućeg klupskog hita „Puma Alabama“ Lira Vega se menja i za 44 minuta postaje supernova. Uživajte u eksploziji boja i osećanja… – ukazano je povodom muzike benda.

Grupa Lira Vega nastala je 1998. godine kao deo alternativne pozorišne trupe “Pozorište Šešira”. Prvi album “Lira Vega” objavljuje PGP RTS 2004. godine. Od drugog albuma “Sreća i ljubav” (Beopolis, 2008) grupa počinje eksperimentisanje sa sintisajzerima i ritam mašinama, a “Duhovi” (Lampshade, 2015) predstavljaju kraj jednog ciklusa i definisanje novog umetničkog izraza autorskog tandema Borovčanin – Đorđević. Novi album “Posledice rada” nastao je u istom sastavu i sačinjen je iz dva dela. Prvi predstavljamo sada – II vas očekuje tokom 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari