Rokenrol supergrupa Eldorado objavila je dugoočekivani CD album prvenac „Eldorado“, čija će koncertna promocija biti već 30. novembra u sali Amerikana Doma omladine Beograda. „Veoma smo uzbuđeni što započinjemo našu koncertnu karijeru ovim velikim koncertom“, kaže frontmen Milutin Petrović.

„Sviraćemo svih 12 pesama sa prvog albuma, tri pesme sa drugog albuma koji je uveliko u pripremi i dva, tri kavera koji su tu da tehnikolor Eldorado svirke učine još šarenijom. To je oko 18 pesama, više od dva sata bučne svirke“. „Eldorado“ CD album, koji objavljuje promoterska kuća Long Play, dobija se isključivo uz kupljenu ulaznicu za beogradski koncert, koja košta 800 dinara na blagajni DOB-a, u prodavnici Jugoton (Nušićeva 27) i preko mreže Eventim.

„CD je memorabilija za sve koji budu prisustvovali premijeri ovog novog beogradskog rokenrol spektakla. Uz kartu za koncert dobijaće se ekskluzivni, numerisani CD, koji su potpisali svi članovi benda“, kaže Petrović, autor, pevač i gitarista Eldorada, inače nekadašnji član kultnog sastava Heroji, poznat i kao režiser filmova „Zemlja istine, ljubavi i slobode, „Agi i Ema“… Beogradska supergrupa Eldorado, koju čine i basista Zdenko Kolar (Idoli, Vlada Divljan, Zona B), gitarista Dušan Duda Bezuha (Tilt, Zona B, Đorđe Balašević) i bubnjar Dušan Ristić Rista (Zona B), izvodi Petrovićeve autorske pesme na srpskom jeziku. To treba posebno istaći, jer su na šest albuma beogradskih bluzera Zone B i na tri albuma Petrovićevog amerikana projekta „Mylutin“ bili zastupljeni samo tekstovi na engleskom.

„Eldorado je stari film Hauarda Houksa. To je priča o poslednjim od nezavisnih koje se sakupe da obave neki posao…“, objašnjava Petrović naziv benda koji se publici u Srbiji i regionu prvi put predstavio krajem septembra singl/spotom „Puž“ (produkcija Red & Blue Studio). Album „Eldorado“ čini 51 minut starinske rok svirke uklopljene u jedanaest pesama Milutina Petrovića. Nekoliko hitova na prvo slušanje, nekoliko „radijskih“ sentiš melodija, par epskih pro-rock zahvata sa Dudinim solažama. Tu je i ponovo snimljen Milutinov hit iz osamdesetih „Kiza rok“, s tim da se sada Kiza obratio naciji još jednom strofom koja se bavi današnjicom… Takođe, bend je snimio i obradu „When Your Dream Lover Die“ Townesa Van Zandta, kao svojevrsnu posvetu ovom velikom rok pesniku. Sem što je iz ormana izvadio svoju staru Les Poul gitaru iz sedamdesetih, Duda Bezuha je i producirao ovaj album i to na način kako su to nekada radile velike grupe – bend se dugo pripremao, glancajući pesme i aranžmane, a onda za samo nekoliko dana snimio svih 12 pesama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari