Na pirotskoj Tvrđavi 9. avgusta biće održan „Osveženje fest“, na kome će nastupiti Električni orgazam, Legacy, Downslot, Fluid underground i DJ Bohemian. Iako je prvobitno kao hedlajner sedmog izdanja „Osveženja“ najavljivana grupa Negativ, nedavno su organizatori objavili da će umesto nje nastupiti jedan od najdugovečnijih srpskih rok sastava Električni orgazam.

 Ovo je prvi nastup ovog kultnog benda u Pirotu za 33 godine postojanja benda. Bend Downslot dolazi iz Sofije, nastali su 2008. godine i deo su bugarske underground metal scene, a njihov muzički stil najbliži je bendovima poput Machine Head. Na festivalu će nastupiti i stoner rok bend iz Vlasotinca Fluid Underground, koji ima prepoznatljiv zvuk i iza sebe ima dva albuma: „Napad i prve noći“ i „Decembar“ i jedan EP – „Sumrak bogova“. Na „Osveženju“ će nastupiti i pirotske snage – hevi-metal bend Legacy i mladi drum&bass DJ Bohemian.

Cilj organizatora „UG Osveženje“ svih ovih godina je bio da ugosti najveća imena savremene domaće rok scene i da na taj način zadovolji potrebe lokalne publike, ali i da promoviše manje afirmisane domaće bendove i da kroz učešće stranih regionalnih bendova podstakne iste na povezivanje, saradnju, razmene iskustava i naravno druženje. Program počinje u 20 časova, a po tradiciji, festival će otvoriti lokalni bend. Ove godine je to hevi-metal bend Legacy, čiji su se članovi posle duže pauze ponovo okupili i spremili nove pesme. Festival su podržali SO Pirot i Ministarstvo omladine i sporta. Cena ulaznice je 300 dinara. Satnica festivala: 20:30 Legacy, 21:15 Downslot, 22:00 Fluid Underground, 23:00 Električni Orgazam i 01:00 DJ Bohemian.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari