Glumačka diva Elizabet Tejlor je u novom izdanju modnog časopisa „Vanity fair“ objavila dosad javnosti nepoznate delove ljubavnih pisama koje je primila tokom dvadeset godina duge veze sa slavnim glumcem Ričardom Bartonom.

Elizabet i Ričard upoznali su se davne 1962, a glumac ju je obožavao sve do svoje smrti. Ljubav se rodila tokom snimanja Kleopatre u Rimu, a tada su Elizabet i Ričard bili definitivno najveće filmske zvezde u svetu. S obzirom na to da su oboje bili u braku, crkva je strogo osudila njihovu vezu. Venčali su se odmah po razvodu od svojih dotadašnjih supružnika i u braku su bili do 1974. godine. Godinu dana kasnije ponovno su se venčali, da bi se opet razveli 1976.

U jednom od pisama Barton je ovako opisao Elizabet. „Bila je neverovatno lepa. Bila je vatra, kuga, glad, uništenje….imala je prekrasne grudi, a telo joj je bilo čudesno. Bila je prekrasna…ukratko, bila je jednostavno previše“.

„Nema života bez tebe, ako me ostaviš, moraću da se ubijem. Volim te i uvek ću te voleti. Vrati mi se što pre“, napisao je Barton u drugom pismu poslatom nakon jedne od brojnih svađa. Barton je umro u Švajcarskoj 1984. u 58. godini, a poslednje pismo je napisao nekoliko dana pre smrti. U njemu je glumici otkrio kako je bio najsretniji u vreme kada su bili zajedno i pitao ju je imaju li još jednu šansu. Elizabet je pismo primila kada se vratila s njegove sahrane.

Nakon „Vanity fair“, pisma će u celosti biti objavljena u knjizi „Furious Love: Elizabeth Taylor, Richard Burton and Marriage of the Century“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari