Juče po podne počeo je 12. Trenchtown festival, koji je već odavno poprimio regionalni pa i evropski karakter, a njegova atraktivnost je, osim u zvučnim imenima rege muzike, i u činjenici da se održava u etno-kampu u Palićkoj šumi. Festivalski sadržaj i ove godine čine koncerti domaćih, regionalnih i evropskih izvođača, nastupi poznatih DJ-eva i sound sistem na Rege terasi. Festival su otvorili bendovi Eva Braun, Eyesburn i Superhiks, koji su nastupali na velikoj bini.


I ove godine se očekuje oko desetak hiljada posetilaca – pre svega iz bivših YU republika, ali i iz okolnih evropskih zemalja. Muzički programi počinju već rano popodne, a traju do kasno u noć, uz celodnevne prateće programe poput izložbi, promocija, art radionica, navodi Branislav Filipović, direktor Kulturnog centra „Danilo Kiš„, organizatora festivala.

„Trenčtaun festival je nastao kao jedan od rege festivala, i njegovu okosnicu čini rege muzika, i žanrovi koji proističu iz nje. Kasnije smo, naravno, uveli i neke malo više mainstream muzičke žanrove i to se pokazalo kao dobra kombinacija. Program se odvija na dve bine, kao i na Rege terasi. U okviru Kultur fitnes programa imamo obilje sadržaja, ali je srce Trenchtown festivala kamp sa svojim jedinstvenim šarmom, sasvim odvojen od urbane atmosfere i bilo kakve tehnologije. Mi smo svakako ponosni na ovaj festival ne u smislu njegove veličine, nego upravo zbog te jedinstvenosti, koja privlači mnoge goste već evo dvanaestu godinu, kaže Filipović.

Među učesnicima festivala ove godine su i slavni bendovi Sevdah BABY, Elemental, Atheist Rap, kao i Roots Rocket Band, Jinx, ColorStar koji nastupaju večeras. Festival se završava 2. maja u kasnim večernjim satima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari