Miki RurkFoto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Miki Rurk bio je na dobrom putu ka vrhu filmske industrije, ali se razočarao u glumu.

Probijajući se kao tinejdžer, harizmatičnog Rurka su zbog niza fantastičnih uloga počeli porediti sa Marlonom Brandom. Mogao je postati filmska zvezda, ali je zamrzeo holivudske spletke i okrenuo leđa tom poslu, piše Index.hr.

Delio je ekran sa Robertom De Nirom, Kristoferom Vokenom, Džefom Bridžisom, Džonijem Depom, Brusom Vilisom, Nikolasom Kejdžom, Džinom Hekmenom, Džekom Nikolsonom, Denzelom Vošingtonom i mnogim drugima, ali nikoga od njih ne smatra najboljim.

Osvrćući se na svoju filmsku karijeru, Rurk je otkrio da mu je slaba tačka crna komedija Papa iz Grinič Vilidža iz 1984. godine. Štaviše, osim što je smatra veoma zabavnom, kaže da mu je ta uloga omogućila da sarađuje sa Erikom Robertsom, za koga kaže da je „najbolji glumac s kojim je ikada radio.“

„To je bilo jedno od najnezaboravnijih iskustava. Roberts je fantastičan lik“, rekao je Rurk za Total Film.

Njih dvojica su se ponovo sreli još nekoliko puta, radeći na filmovima Spun, Plaćenici i Skin Traffic. Erik Roberts, inače brat Džulije Roberts, već duže vreme daje prednost kvantitetu ispred kvaliteta, ali nikada nije bio dugo bez angažmana. Nedavno je boravio u Osijeku, gde je sniman triler Nepravedna smrt 2: Krvne veze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari