evrovizija komentarisanje uživoFoto: Danas kolaž

Finale takmičenja Evrovizija večeras od 21 sat uživo će pratiti i komentarisati Dragoljub Petrović, glavni i odgovorni urednik Danasa, Branislava Antović Aleksić, novinarka i blogerka i novinar Danasa Vojin Radovanović.

U Evrovizija blogu uživo, kao što je tradicija već nekoliko godina unazad, njih troje će pratiti i uživo komentarisati svakog učesnika po završetku nastupa.

Očekuju vas raznoliki komentari na račun svakog nastupa, potom naša interna podela poena po oceni žirija i na kraju komentar na pobedničku pesmu.

Spremite kafu i grickalice, jer finale Evrovizije počinje u 21h i družimo se do posle ponoći sa našim žirijem, a oni jedva čekaju.

Evrovizija finale donosi 25 nastupa

U finalu je i naša predstavnica Teya Dora, a osim Srbije, iz prvog polufinala u finale su prošli Hrvatska, Kipar, Finska, Irska, Litvanija, Luksemburg, Portugal, Slovenija i Ukrajina.

Iz drugog polufinala dalje su prošli Jermenija, Austrija, Estonija; Gruzija, Grčka, Izreal, Letonija, Holandija, Norveška i Švajcarska, ali je holandski predstavnik naknadno diskvalifikovan sa takmičenja.

Njima će se pridružiti i „velika petorka“ – Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Nemačka, Španija i Italija, kao i domaćin Švedska, koji su ove godine imali priliku da predstave svoje pesme u polufinalnim večerima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari