exitFoto: EXIT Promo

EXIT festival je uveliko u toku i donosi bogat program na puno bina, a evo šta treba da znate o njima.

Kao i obično, EXIT je prepun različitih žanrova i svaka od bina donosi nešto drugačije i jedinstveno.

EXIT bine:

Tesla Universe Stage

U čast našem i svetskom najpoznatijem pronalazaču, futuristi i vizionaru, Exitova glavna bina zove se – Tesla Universe! Tesla Universe Stage EXIT festivala nalazi se u samom srcu Petrovaradinske tvrđave, sa upečatljivim ambijentom i kapacitetom od preko 35.000 ljudi.

Ova bina poznata je po svom žanrovskom diverzitetu, te na njoj svake godine nastupaju pažljivo selektovane muzičke legende, ali i nove mlade zvezde u usponu iz sveta pop, rok, pank, metal, hip-hop, trep i elektronske muzike.

mts Dance Arena

Svakog leta oči globalne elektronske muzičke scene usmerene su ka kolosalnoj mts Dance Areni. Istorijat nadaleko čuvene bine EXIT festivala gusto je prožet momentima koje su, uz njenu prepoznatljivu publiku, stvarale i redom sve najveće svetske zvezde!

I ove godine Arena će doneti mnoštvo inovacija koje će u zadivljujućim rovovima Petrovaradinske tvrđave na posetioce i izvođače ostaviti utisak koji se ne zaboravlja i prepričava.

Visa Fusion Stage

Visa Fusion bina jedna je od najvećih na festivalu. Neka od najznačajnijih imena rock, pop i alternative iz Srbije i čitavog sveta osvojila su ovu binu.

Ali Visa Fusion je i mnogo više od toga – bilo da ste ljubitelj r’n’b melodija, hip-hopa, oldskul panka, hardkora ili „world music“ scene, provod je zagarantovan! Sa večito zagrejanom publikom, svežim imenima muzičke scene i veteranima svog zanata, Visa Fusion bina ima sve!

Explosive Stage infused by Old Spice

Svakog jula, tokom EXIT festivala, u dubokim rovovima Petrovaradinske tvrđave i Explosive Stage infused by Old Spice bine, atmosfera se zakuva do usijanja.

Mesto hodočašća za sve ljubitelje hardkora, metala, panka i svakojakih podžanrova ekstremnog zvuka, uvek na svojoj bini predstavi furiozni program, od imena u usponu do legendi koje decenijama nepokolebljivo vladaju scenom.

NSNS Stage Refreshed by Heineken Silver

Smeštena u najdubljem rovu Petrovaradinske tvrđave, NSNS Stage refreshed by Heineken Silver je kultna, druga najveća elektronska bina EXIT festivala.

Ova pulsirajuća oaza najkvalitetnijeg underground zvuka je raskrsnica čitavog spektra različitih podžanrova, koja okuplja svetske, regionalne i lokalne snage u impresivnu elektronsku postavu i poziva na ples do ranih jutarnjih sati!

Gang Beats

Beats Stage jedna je od „najmlađih“ bina EXIT festivala koja je svoje premijerno izdanje doživela 2017. godine.

Usled ogromnog interesovanja posetilaca, već naredne godine smeštena je na još veći prostor sa trostruko većim kapacitetom u odnosu na prvo izdanje. U svom programu predstavlja najbolje rap i hip-hop izvođače.

X-Bass Pit

Povodom desetogodišnjice gostovanja UKF kolektiva pokrenuta je nova bina EXIT festivala – X-Bass Pit – koja je u potpunosti posvećena bass muzici! Na Tvrđavi od sada gruva i sa ove nove bine koja je, pored glavne bine, mesto hodočašća za sve ljubitelje bass zvuka.

Wenti Wadada Positive Vibrations Reggae

Wenti Wadada Positive Vibrations Reggae bina je spiritualno srce EXIT festivala i najbolje mesto za opuštanje sa ekipom.

Mesto za sve ljubitelje dobrog vajba, opuštene atmosfere i duha jamajčanske muzike, Wenti Wadada Positive Vibrations Reggae bina svake godine okupi plejadu sjajnih umetnika, koji na tvrđavi, kroz nesvakidašnje i zanimljive performanse uz melodične i vruće ska, roots reggae, dancehall i reggae muzičke stilove svim posetiocima pružaju potpuni letnji doživljaj.

Gaia Trance Stage

Rezervisano za ljubitelje stroboskopa, elektronskih bitova i najboljeg noćnog provoda! Svake godine, Gaia Trance bina ljubiteljima EXIT festivala predstavi strane i domaće izvođače koji trance scenu godinama neguju, organizujući žurke i festivale širom Srbije i u susednim zemljama.

Latino Stage by IDEA

Latino Stage je mesto koje će učiniti da zaigrate kao nikad do sada uz egzotične plesove i muziku koja pokreće. Jedna od najživljih bina puna je neverovatne energije i raznovrsnih vrelih letnjih plesnih koreografija.

Ljubitelji latino ritmova, ali i novajlije, mogu da se prepuste latino ritmovima i nauče nove plesne korake uz sjajne izvođače i plesače sa svih krajeva sveta.

Urban Bug Stage

Nadaleko poznata kao omiljena mala bina festivala, sa tradicijom dugom preko 10 godina, Urban Bug bina svake godine predstavi brojnu plejadu imena koja nepogrešivo umeju da zagreju publiku. Više desetina elektronskih umetnika nađe se na Urban Bug bini svake godine, često u ekskluzivnim b2b setovima.

Radio AS FM Stage

Bina najslušanije i jedne od omiljenih vojvođanskih radio stanica svakog EXIT festivala priredi pravu party atmosferu! Najveći hitovi ređaju se tokom sva četiri dana festivala uz domaće i strane didžejeve!

Ljubitelji klupskog doživljaja uživaće u najboljem klubu na otvorenom, mejnstrim muzici i vrhunskom zvuku!

Silent Disco Stage

Jedna od omiljenih stanica ljubitelja dobrog provoda, Silent Disco nikada ne izlazi iz mode! Svake godine reke festivalskih posetilaca slivaju se u rovove ove bine, gde se partija naizgled u tišini, dok je u toku zapravo žurka na dve ili više različitih frekvencija na slušalicama koje se dele na ulazu Silent Disco bine.

Pachamama powered by Rosa

Jedna od najmlađih bina EXIT festivala, spiritualna festivalska zona Pachamama već u drugoj godini svog postojanja doživela je novo izdanje nakon spajanja sa World Chill-Inn binom, poznatom po egzotičnoj muzici sa svih strana sveta!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari