Otvaranje bašte KST-a zakazano je za 31. maj, a kao i svake godine, i ove će nastupiti poznata imena domaće muzičke scene: Eyesburn, ZAA i Six Pack. Eyesburn je beogradski reggae-hard core bend oformljen 1994. godine. Svoj prvi album („Freedomized“) snimili su uživo u KST-u iste godine. Od svog nastanka progresivno rastu, dopunjavanjem svoje postave samo su doprineli razvitku svog autentičnog i specifičnog zvuka.

Grupa Eyesburn je tokom svog postojanja nastupala na veoma poznatim festivalima, sarađivala sa mnogim uticajnim muzičarima, i izdala čak sedam albuma. Iako su napravili pauzu od 2007. do 2011, njihova muzika nije prestala da bude aktuelna i rado slušana. Nastupom u KST-u podsetiće nas na sve stare hitove kroz istoriju njihovog postojanja, ali će nas usput i obradovati nekim novim stvarima sa novog albuma.

„Otvoriti baštu KST posle nekoliko godina naše pauze je zasigurno velika čast, ali i jedan poseban gest i pozdrav organizatora i publike našem reunionu i onome čemu sada težimo. Podrška je uvek bitna, pogotovo obostrana kakvu KST kolektiv i Eyesburn gaje već nekoliko godina unazad. Predstavićemo se u novom ruhu, predstavićemo nekoliko novih pesama sa novog albuma, sviraćemo dovoljno da niko ne ode kući razočaran i nadamo se da će nam publika pružiti energičan feedback kakav nas uvek čini boljim na bini! Novi album, naslovljen 'Reality Check', izlazi uskoro, budite strpljivi, očekujemo vas“, poručuju članovi benda Eyesburn.

Six Pack je pank rock bend iz Smederevske Palanke oformljen 1994. godine. Prepoznatljiv po izuzetno energičnom, a opet melodičnom načinu izražavanja, priznat zbog inteligentnih tekstova i poznat po savršenoj atmosferi na svojim živim nastupima, Six Pack je jedan od prvih domaćih i underground bendova koji je probio granice Srbije i svirao gotovo svugde gde se svirati može. Izdali su šest albuma, od kojih je, prema komentarima koji odzvanjaju internet stranicama, poslednji „Epicentar“ iz 2011. jedan od najprodavanijih. Posle dužeg vremena nastupiće uživo, baš u bašti KST-a 31. maja i podsetiće nas kako to izgleda kada vladaju scenom.

ZAA je relativno mlad bend iz Kruševca osnovan 2008. godine. Njihova muzika je vrlo raznovrsna, bazirana je na ska korenima, začinjena uticajima od džeza do pank zvuka. Od samog starta bend je imao veoma intenzivan tempo. Mogu se pohvaliti sa više od 120 nastupa na veoma velikim festivalima, kako u Srbiji, tako i u Češkoj i Austriji. Svoju biografiju će dopuniti još jednim nastupom u KST-u, gde će i prikazati svoje umeće, koje se ne sme propustiti.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 500 dinara mogu se nabaviti u Klubu studenata tehnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari