Čim je čuo da su Pol Mekrtni i Bob Dilan odlučili da naprave nekoliko zajedničkih pesma, bivši bubnjar Bitlsa Ringo Star rešio je da im se pridruži. Biće to pravi prijateljski album, s obzirom na to da se sva trojica veoma dobro poznaju i da imaju interesantnu zajedničku prošlost. Ringo Star i Mekratni činili su legendarne liverpulske bube, a bubnjar Bitlsa je svojevremno sa Bob Dilanom delio krov nad glavom.

Do saradnje između Mekartnija i Boba Dilana je došlo onog trenutka kad je bivši Bitls izrazio želju da sarađuje sa velikom muzičkom zvezdom i dobitnikom 11 Gremi nagrada. Dilan ni jednog trenutka nije razmišljao o ponudi i odmah ju je prihvatio. Bob Dilan je većradio sa jednim Bitlsom, Džordžom Harisonom. Oboje su bili članovi grupe The Traveling Wilburys. Sa druge strane, Pol je već snimao duete s drugim velikim zvezdama poput Stivija Vondera („Ebony and Ivory“) i Majkla Džeksona („Say Say Say“). Mekartni i Dilan prvi su se put upoznali davne 1964, kad su momci iz Liverpula od američke muzičke zvezde dobili svoj prvi džoint u životu. Pod uticajem Dilanove muzike Bitlsi su napravili hit „You’ve Got to Hide Your Love Away“.

Malo ko je verovao da će se ovakave tri muzičke zvezde naći na okupu i u jednom studiju i većse sa nestrpljenjem očekuje ono što će posle leta izaći kao proizvod te saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari