Koncert grupe Iron Maiden u Rio de Žaneiru prekinut je zbog „tehničkog problema“, kako se navodi u zvaničnom saopštenju menadžmenta benda. Taj tehnički problem, međutim, predstavljaju fanovi koji su tokom izvođenja numere „Satellite 15… The Final Frontier“ probili zaštitnu ogradu koja razdvaja publiku i binu, te je koncert prekinut iz bezbednosnih razloga, kako za bend tako i za auditorijum.


Iako je zaštitna ograda probijena već na samom početku pesme, bend je pokušao da se na to ne obazire sve dok u jednom momentu nije došlo do tuče obezbeđenja i fanova željnih da se popnu na binu i dotaknu svoje muzičke idole. Pevač Brus Dikinson je prvi sa bine uvideo da je koncert na ivici incidenta, ali nije mu odmah pošlo za rukom da svojim kolegama objasni da treba da prestanu da sviraju, a kamoli „podivljalim“ fanovima. „Molim vas stanite. Prekinite. Probijena je zaštitna barijera i nije bezbedno da dalje sviramo. Vratite se nazad, molim vas! Ograda je uništena, a situacija postaje rizična!“, vikao je Dikinson u mikrofon dok je bend još u pozadini svirao ne shvatajući da je pevač odavno prekinuo sa pevanjem aktuelne numere. Po završetku pregovora benda i organizatora, Dikinson se kroz 20 minuta sam pojavio na bini i objasnio fanovima da se koncert odlaže za naredni dan.

Poslednjih godina postala je česta pojava da se koncerti rok i hevi metal bendova u Južnoj Americi prekidaju zbog loše organizacije. Grupa Guns N’ Roses imala je prošle godine seriju prekinutih koncerata u Brazilu, Argentini, Čileu, zbog toga što su organizatori u prodaju pustili mnogo više karata nego što prostor na kome se održava može da primi ljudi. Nije redak slučaj i da fanovi koji nisu uspeli da dođu do karata uđu sa falsifikatima ili pokušaju da na silu probiju ogradu ka prostoru gde je koncert.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari