Kako se bliži dan koncerta Guns N’ Roses u Beogradu (23. septembar, Arena) kao da se srazmerno povećava i broj incidenata u kojima učestvuje frontmen američke grupe Eksel Rouz. Posle problema na muzičkim festivalima u Redingu i Lidsu „pištolji i ruže“ su u novu nevolju zapali na koncertu u Dablinu, gde su ih fanovi gađali flašama nezadovoljni što su muzičke zvezde više od sat vremena kasnile sa izlaskom na binu.

Već sa taktovima prve numere „Chinese Democracy“ ka bini su poletele do pola napunjene plastične flaše, upaljači i sitan novac uz povike: „Sramota“ i „Čekamo vas do večnosti“. Eksel Rouz i ostali muzičari vešto su do kraja prve pesme izbegavali sve predmete, praveći se kao da je sve u najboljem redu. Ipak, kod druge numere „Welcome To The Jungle“, kada je jedna flaša pogodila Rouza u vrat, frontmen američkog benda je prekinuo pevanje na pola pesme i muzičarima dao znak da prestanu da sviraju, a publici se obratio rečima: „Ako ne želite da se zabavljate, sve što treba da uradite jeste da nam to date do znanja. Nemamo nikakav problem, ili ćemo svirati ili nećemo, a vi odlučite.“ Iako je većina prisutnih počela da zviždi i upućuje pogrdne povike Rouzu, grupa je nastavila da svira. Posle još tri pesme i gomile sitnih predmeta koji su se našli na bini bend je ipak odlučio da prekine koncert, a Rouz je publici preko mikrofona samo rekao: „Zbogom.“ Zatim je usledilo polučasovno ubeđivanje organizatora koncerta sa frontmenom Guns N’ Roses da se bend vrati na binu i izvini publici zbog kašnjenja. Kompromis je postignut posle 35 minuta pauze tako što se grupa vratila na binu i bez obraćanja publici nastavila da svira kompletan set pesama koji inače izvode na ovoj turneji. U međuvremenu se većina fanova ipak razišla, pa je tako koncert, koji je počeo pred 15.000, završen pred manje od 5.000 ljudi.

Nastup Guns N’ Roses na muzičkom festivalu u Redingu prekinula je policija pošto je bend prekardašio vreme dozvoljeno za glasnu muziku na otvorenom prostoru. Do ovog incidenta je takođe došlo zbog toga što je grupa kasnila više od sat vremena, a lokalni organi vlasti nisu hteli da im odobre da više od pola sata sviraju posle ponoći. Isti problem američki rokeri imali su i u Lidsu u nedelju uveče, gde su umesto sat i po na kraju svirali samo 45 minuta.

Objavili rat promoterima

Eksel Rouz je za kašnjenje nastupa u Redingu okrivio svoje saradnike koji ga nisu probudili na vreme. Frontmen Guns N’ Roses se posle istog problema u Lidsu ostrvio na organizatore koncerata.

– Guns N’ Roses objavljuje rat promoterima naših koncerata. I u Redingu i u Lidsu hteli smo da ljudima nadoknadimo čekanje, ali organizatori nam to nisu dozvolili. Ne znam da li su samo nesposobni, pa nisu mogli da izdejstvuju dozvolu za duže sviranje ili su samo hteli da nam se svete. Ubuduće nećemo dozvoliti da nas bilo ko j… i fanovi neće ispaštati zbog loše organizacije – naglasio je Rouz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari