festival filmskog scenarijFoto: Nenad Matović

Drugi dan Jedinog pravog 48. festivala filmskog scenarija-Gorki List ponudio je različita filmska ostvarenja za svačiji ukus uz čak 3 filma. Pored filmova, publika je mogla da uživa u dve izložbe: ,,Bata u 90 slika’’ i ,,Film izbliza-50 godina Akademije umetnosti u Novom Sadu’’.

Prva filmska projekcija drugog dana festivala bio je film ,,Pored tebe“ scenariste i režisera Stevana Filipovića, čija radnja prati mladu tabloidnu novinarku Kseniju koja istražuje nestanak svog druga iz razreda, a u kome uloge tumače Branislav Trifunović, Svetlana Ceca Bojković, Nikola Rakočević i mnogi drugi.

Naredna projekcija počela je u 20:30h i to premijerom filma ,,Ciklus’’ u režiji Jelene Stojković i Marka Jovičića.

48. Festival filmskog scenarija: Drugi dan obeležile projekcije filmova „Pored tebe", „Ciklus" i „Ruski konzul" 1
Foto: Nenad Matović

Ovaj horor triler rađen po istinitom dogadjaju koji se desio u jednom zlatiborskom selu Mačkat, držao je pažnju publike od prvog do poslednjeg minuta i ljubitelje ovog žanra ostavio bez daha.

Poklonila se cela glumačka ekipa među kojima su: Petar Božović, Ivan Perković, Svetozar Babić, Jelena Stojković, Zlata Numanagić, Miljan Prljeta…

48. Festival filmskog scenarija: Drugi dan obeležile projekcije filmova „Pored tebe", „Ciklus" i „Ruski konzul" 2
Foto: Nenad Matović

Poslednji film u takmičarskoj kategoriji za drugi dan festivala je ,,Ruski konzul“ čiji scenario I režiju potpisuje Miroslav Lekić, u kojem ulogu Ljuba Božovića tumači Žarko Laušević i to je ujedno njegov poslednji film koji je u svojoj bogatoj karijeri snimio.

U ovom filmu fenomenalan glumački talenat su pokazali i Nebojša Dugalić, Paulina Manov, Svetozar Cvetković…

Gorki List je, dugi niz godina, ponosni generalni pokrovitelj Festivala filmskog scenaarija posvećen ljubiteljima i stvaraocima filmske umetnosti koji osvetljava bitnu ulogu scenarija u svetu kinematografije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari