Belgrade Demo Fest Live, najmasovniji i najduži demo festival ikada održan u Srbiji, započet 2. aprila, ušao je u samu završnicu, a kruna svega je veliko finale koje će se održati u nedelju 23. juna u bašti Kluba studenata tehnike od 22 sata u kome će nastupiti deset najboljih bendova.

Na festival se prijavilo preko 100 bendova, učestvovalo 62 benda i preko 300 muzičara, kroz tri ciklusa koja su prethodila finalu održano je 27 koncerata, a organizacionom timu i žiriju u dosadašnjoj selekciji pomagala su respektabilna imena iz domena izdavaštva, novinarstva, muzike, i po njihovim i glasovima publike došlo se do deset najboljih finalista. U bašti KST-a priliku da se predstave mnogobrojnoj publici i stručnoj javnosti imaće bendovi: Uzemljenje (Beograd), GodDamn (Vranje), Neke face (Zrenjanin), Sivi (Pančevo/Beograd), Helm (Priboj), Centralna aktivnost (Beograd), Meda Vuk i Sandokan (Petrovac na Mlavi), Dok7 (Niš), Hadži prodane duše (Užice) i Ućuti pas (Lazarevac).

„Belgrade Demo Fest Live je sigurno najjači demo festival održan u Srbiji u poslednje dve decenije. Veliki broj bendova učesnika kvalitetom prevazilazi status demo izvođača i za očekivati je da će dobar deo njih imati uspešan dalji tok karijere“, izjavio je Branimir Lokner, predsednik žirija tokom celog festivala, renomirani muzički kritičar i jedan od najkompetentnijih ljudi kada je reč o popularnoj muzici na ovim prostorima.

Nagrade će se dodeljivati u nekoliko kategorija: prva tri mesta prema sveukupnom broju glasova (publika, stručni i novinarski žiri), zatim pojedinačni pobednici prema glasovima stručnog žirija, publike i novinarskog žirija, a takođe biraće se i najbolji instrumentalisti i vokali (gitarista, basista, vokal i bubnjar). Ulaz u baštu KST-a za sve posetioce biće otvoren u 21.30, dok će program početi u 22 sata. Ulaznice se po ceni od 200 dinara mogu kupiti u pretpodaji u Felix Shopu (TC Sremska, I Sprat) i KST-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari