Veliko beogradsko finale Jelen top 10 turneje odigralo se na Ušću, poslednjeg dana Guarana Belgrade Calling festivala. Ulaz je bio besplatan, tako da su svi fanovi željni dobrog domaćeg rokenrola imali priliku da dođu i čuju neke od najboljih domaćih bendova. Svirali su Block Out, Kanda Kodža i Nebojša, Darkwood Dub, Bjesovi, Eva Braun, Goribor i Svi na pod!, Sharks Snakes and Planes, Straight Mickey and the Boyz.


Kako je proteklo dosadašnjih 10 koncerata najvećeg putujućeg rokenrol karavana, najslikovitije opisuje Miki Ristić iz grupe Darkwood Dub: „JT 10 turneja je nešto najbolje što se u poslednjih desetak godina dogodilo na planu adekvatne promocije i prezentacije ovdašnjeg rokenrola. Oživljen je duh zajedništva među protagonistima, organizatorima, tehničarima i svim ostalim divnim ljudima koji se na sceni ne vide, a i te kako su bitni za krajnji ishod – uživanciju i zadovoljstvo publike. Svaki od nastupa je bio praznik pozitivne energije i dobre komunikacije među ljudima“. Zoran Marinković Marinko, frontmen Bjesova, jasno je osetio puls publike u svakom gradu u kojem je nastupio u okviru JT 10 turneje: „U svakom gradu je bilo dobro… baš, baš dobro… Uvek kvalitetna bina, razglas, zvuk, rasveta, razumno obezbeđenje, raspoložena publika… Rokenrol publika je u svakom gradu slična; to su inteligentni, lepo vaspitani mladi ljudi koji svim silama pokušavaju da u ovim mutnim vremenima sačuvaju zdrav razum, a jedan od najbitnijih faktora na tom putu je slušanje srpskog roka!“

Ekipa koja realizuje Jelen top 10 turneju je na Ušću na spektakularnoj bini na kojoj su u okviru Belgrade Calling festivala prethodno nastupili Ozzy Osbourne, Faith No More, Jessie J, Cult i mnoga druga velika svetska imena, priredila rokenrol događaj za pamćenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari