Poslednje veče 34. Perwoll Fashion Week-a bilo je u znaku gosta domaćina – Francuske, te je u Francuskom institutu održana modna konferencija, na kojoj su predavanja držali Rafael Jimenez, vlasnik i osnivač konsalting agencije Plan 8, Lillian Driessen, modni dizajner francuskog ateljea Maria Lux, i Zoran Bosanac, modni konsultant i art direktor Cerrutti-a, na temu modne industrije i modnog biznisa.

Sala Francuskog instituta bila je prepuna studenata, modnih novinara i ljubitelja mode, koji su bili u prilici da čuju iz prve ruke neke zanimljive momente iz modne industrije, kako funkcioniše modni biznis u Parizu i koliko dizajner mora da bude i biznismen. Perwoll Fashion Week zatvoren je revijama Dragane Ognjenović i gosta iz Francuske, brenda MariaLux Atelier.

Čuvena beogradska dizajnerka Dragana Ognjenović tradicionalno se predstavila publici Beogradske nedelje mode svojom novom kolekcijom za jesen/zimu 2013-14. za liniju „Dragana Ognjenović Beograd“. Dragana Ognjenović je godinama među domaćim modnim krugovima sinonim za jednostavnost u odevanju, čist i sofisticiran dizajn, što su svakako elementi koji najviše karakterišu njen rad. Dragana Ognjenović se od početka svoje karijere drži svojih principa u dizajnu, potencirajući na jednostavnosti, ali i udobnosti, koristeći najfinije materijale. Posle Draganine revije, gošća iz Francuske Lillian Driessen obratila se prisutnima u francuskoj ambasadi i zamolila ih da reviju brenda MariaLux Atelier, čiji je ona kreator, isprate stojeći. Tada se nasred piste stvorio bend, sačinjen od devojaka, što profesionalnih muzičarki, kao što je Ana Ćurčin i Andrijana Belović, što od manekenki, koji je izveo poznatu francusku šansonu ‘’La Chanson des Vieux Amants’’, dok su kroz publiku i oko benda hodale manekenke noseći modele brenda MariaLux Atelier. Ambasada Republike Francuske bila je divan domaćin, a pored Njegove ekselencije ambasadora Francuske Francois Xqvier Deniau među prisutnima na revijama bili su i ambasador Italije, ambasadorka Indije, kao i brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života, poput glumice Branke Pujić, zatim Duške Jovanić, Marine Kosanović, Olivere Kovačević, Goge Grubješić, Marije Tarlać, Tamare Paunović, Slavimira Stojanovića, vajarke Ane Đorđević…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari