Koncert bendova Hogy, Ničim izazvan, Stereo banana i Zoster biće održan u sredu, 26. avgusta, u okviru FreeDom Art festivala u dvorani Apolo u Pančevu od 21 sat. Berlinski street bend Hogy svoju inspiraciju pronalazi u putovanjima i upoznavanju sa ljudima i kulturama širom sveta. Dve gitare, bas, truba i ritam preneće vam autentičan zvuk berlinskih ulica.


Sastav Ničim izazvan su u proleće 2011. formirali Bojan Gluvajić (vokal i gitara) i Boris Bakalov (vokal). Ubrzo su im se priključili Boris Barović (bubanj), Mane Gluvajić (bas gitara) i Kuga Boriša (klavijature). Kasnije su u sastav došli i Nemanja Vujović (gitara), Dragana Ilić (prateći vokal) i Igor Martinko (violina, truba, harmonika, gitara). U jesen 2012. došlo je do promene na bubnjevima, Kristian Hengl ulazi u bend. Početkom 2014. godine, umesto Hegla za bubnjeva seda Milica Rančić. Veliku ulogu u razvoju benda, svojom podrškom i pomoći, ima Robert Telčer (Veliki prezir, Partibrejkersi). U proleće 2012. uspostavljaju saradnju sa Đanijem Pervanom, bubnjarem i producentom sarajevskog sastava Letu Štuke i Rundekovog Cargo Orchestra i iz te saradnje nastaje prvi singl „O tebi“. Glasovima slušalaca pesma „O tebi“ je krajem 2012. proglašena domaćim hitom godine na Radiju B92. Sredinom aprila ove godine objavljuju svoj prvi studijski album pod istoimenim nazivom. Na albumu su se našli svi dotle objavljeni singlovi uz četiri potpuno nove pesme. Ukupno jedanaest numera producirao je sarajevski producent đani Pervan. Ploča je snimana tokom protekle dve godine u mostarskom studiju MC Pavarotti, zatim u studiju Šamarčina u Vrbasu, kao i u studiju Dobro polje u Beogradu.

Intergalaktička kaznena ekspedicija pod imenom Stereo banana je pre dva proleća izbacila svoj prvi studijski album koji nosi naziv „Šijemo sambu“. Sastav gruva već dugi niz godina, nastupali su na brojnim festivalima, kao što su Bekstvo u prirodu, Dođi na Amfi, 3D Festu, Countryside Jam u Vršcu, Festivalu uličnih svirača u Novom Sadu, Love Festu, festivalu Nisomnia na niškoj tvrđavi gde su nastupali posle Dubioze kolektiv. i ostavili snažan utisak i na članove tog sada već kultnog benda. Uspešna godina je krunisana nastupom u sarajevskoj Skenderiji, gde su na poziv Dubioze kolektiva imali priliku da zabavljaju više od deset hiljada ljudi. Nedavno je koncert u niškom Feedbacku bio rasprodat, a ispred kluba je ostalo oko 300 ljudi. Krajem prošle godine su održali koncert u klubu Terminal 1 u Sofiji, koji je jedan od par najboljih alternativnih klubova u Bugarskoj. Godinu dana posle prvog albuma izbacuju singl „Lako je prutu da se sokoli“, politički nekorektnu obradu kultne dečije pesmice. Juna meseca 2014. album „Šijemo sambu“ je doživeo svoje zvanično digitalno izdanje. Izdavač je Lampshade Media iz Beograda. Nedavno je izašao prvi singl sa drugog albuma, a album stiže za par meseci.

Grupa Zoster nastaje u jesen 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića kao potreba da se nešto kaže. Njima su se nakon godinu dana pridružili bubnjar Goran Rebac i pevačica Marijana Pejić, i njih četvoro čine okosnicu grupe. Zoster smatra da je rege muzika prikladna za ova trusna područja u kojima je doza agresivnosti čak i u muzici previše. Grupa stoga prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije, te ponekad i edukacije. I ljubavi naravno. Novi album Zostera „Srce uzavrelo“ biće objavljen ove godine, a prvi singl „Gavrilo“ zvanično je promovisan u aprilu ove godine nakon čega je usledio i video spot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari