Dve godine nakon poslednjeg samostalnog koncerta – kultni bend Električni orgazam svira u Beogradu, u Mikser hausu (Karađorđeva 46), u petak, 20. septembra, sa početkom u 21 čas, a predgrupa će biti beogradski sastav Auf Wiedersehen, pobednici Mikser festivala 2013. Koncert, koji će biti presek karijere Električnog orgazma, posebno je značajan za frontmena grupe Srđana Gojkovića Gileta, koji se vraća u Savamalu, gde će svirati samo nekoliko desetina metara od zgrade u kojoj je živeo kao dete.


Električni orgazam, jedan od najznačajnijih nju vejv i rok bendova beogradske scene, 20. septembra u Mikser hausu izvešće najznačajnije numere iz svoje bogate karijere, koja broji 12 studijskih, sedam živih i tri kompilacijska albuma. Koncert u Mikser hausu za Gileta neće biti samo sentimentalno putovanje kroz profesionalnu karijeru već i kroz lična sećanja, jer je rano detinjstvo proveo u stanu nedaleko od Karađorđeve: „Radujem se što će beogradski koncert posle dvogodišnje pauze biti upravo u Savamali. Za taj deo grada me vezuju drage uspomene“, rekao je Srđan Gojković.

Pre Električnog orgazma nastupiće pobednici konkursa za mlade bendove Mikser festivala. Prvi album benda Auf Wiedersehen, koji će uskoro izaći u izdanju Mascoma, deo je saradnje između ove izdavačke kuće i kulturne organizacije Mikser, koje zajedničkim snagama krče put novoj sceni koja će iznedriti beskompromisne muzičare poput Električnog orgazma i dati podstrek mladim autorima da se profesionalno bave muzikom i istraju u naporima da muzika bude njihov životni poziv. Auf Wiedersehen je beogradski bend nastao 2010. godine. Zvuk benda, utemeljen na garažnom zvuku i obogaćen elektronskim uticajima, karakteriše se repetitivnim psihodeličnim rifovima i elektronskim bitovima koji njihovoj muzici daju plesni, ali i dalje mračni karakter. Čvrsti ritmovi, analogne ritam mašine i sintisajzeri služe kao potpora masivnim bas deonicama, škripućoj gitari i procesuiranim glasovnim deonicama dajući bendu karakterističan zvuk.

Karte u pretprodaji, po ceni od 600 dinara, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari