Dve godine nakon poslednjeg samostalnog koncerta – kultni bend Električni orgazam svira u Mikser hausu u Beogradu. Koncert koji će biti presek karijere Električnog orgazma, posebno je značajan za frontmena grupe, Srđana Gojkovića Gileta, koji će prvi put nastupiti u Savamali, samo nekoliko desetina metara od zgrade u kojoj je živeo kao dete.

 Koncert se održava 20. septembra sa početkom u 21 sat, a predgrupa će biti beogradski sastav Auf Wiedersehen, pobednici Mikser festivala. Karte u pretprodaji, po ceni od 600 dinara, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.

Električni orgazam, jedan od najznačajnijih nju vejv i rok bendova beogradske scene, na koncertu u Mikser hausu izvešće najznačajnije numere iz svoje bogate karijere, koja broji 12 studijskih, sedam živih ? tri kompilacijska albuma.

Koncert za Gileta neće biti samo sentimentalno putovanje kroz profesionalnu karijeru, već i kroz lična sećanja, jer je rano detinjstvo proveo u stanu nedaleko od Karađorđeve.

„Radujem se što će beogradski koncert posle dvogodišnje pauze biti upravo u Savamali. Za taj deo grada me vezuju drage uspomene“, rekao je Gojković.

Pre Električnog orgazma nastupiće pobednici konkursa za mlade bendove Mikser festivala. Prvi album benda Auf Wiedersehen koji će uskoro izaći u izdanju Mascom-a, deo je saradnje između ove izdavačke kuće i kulturne organizacije Mikser koje zajedničkim snagama krče put novoj sceni koja će iznedriti beskompromisne muzičare poput Električnog orgazma i dati podstrek mladim autorima da se profesionalno bave muzikom i istraju u naporima da muzika bude njihov životni poziv.

Auf Wiedersehen je beogradski bend nastao 2010. godine. Zvuk benda, utemeljen na garažnom zvuku i obogaćen elektronskim uticajima, karakteriše se repetitivnim psihodeličnim rifovima i elektronskim bitovima koji njihovoj muzici daju plesni ali i dalje mračni karakter. Čvrsti ritmovi, analogne ritam mašine i sintisajzeri služe kao potpora masivnim bas deonicama, škripućoj gitari i procesuiranim glasovnim deonicama dajući bendu karakterističan zvuk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari