Bendovi koji predstavljaju novi zvuk Beograda – Kill Me Laser i Temple of the Smoke sviraće večeras od 21 sat u sali Amerikana Doma omladine Beograda u okviru programa Misija Beograd – Raspust za dž! „Gitarske eksplozije nove generacije, od svetla do mraka i nazad. Psihodelično iskustvo kakvo niste imali“, kažu organizatori u najavi koncerta.

Kill Me Laser je nastao u Beogradu 2009. godine. Članovi benda, neopterećeni žanrovskim odrednicama, stvaraju muziku vođeni isključivo željom da istražuju. Zvuk benda je u velikoj meri određen upotrebom sintisajzera, iako srž čine klasična postavka: bubanj, bas, gitara. Bend je u relativno kratkom roku uspeo da izgradi prepoznatljiv izraz i dođe u priliku da svoju muziku podeli sa nemalim brojem ljubitelja alternativnog zvuka u gotovo svim značajnim beogradskim koncertnim prostorima. Kill Me Laser je bio deo poslednja tri izdanja Exit festivala, uprkos činjenici da još uvek ne postoji nijedan zvaničan tonski zapis njihove muzike. Bend čine Đorđe, Filip, Jovan i Strahinja.

Temple of the Smoke je psihodelična spejs rok četvorka iz Beograda koja u ovoj inkarnaciji postoji od 2010. godine. Uglavnom okrenuti instrumentalnim istraživanjima zvuka, melodije, aranžmana i različitih žanrova, Temple of the Smoke povezuju različite uticaje evropske i britanske muzike sedamdesetih godina sa modernom elektronskom i ambijentalnom muzikom. Nepunih godinu dana od nastanka, bend objavljuje svoj prvi album „…Against Human Race“ na moskovskoj R.A.I.G. etiketi, koji je distribucijom širom sveta dobio dosta pažnje i veoma pozitivne kritike po poznatim svetskim medijima iz oblasti modernog progresivnog i psihodeličnog roka (Doommantia, Prog Sphere, Aural Inovations, itd.). Temple of the Smoke su nastupali solo i po festivalima u više evropskih i balkanskih gradova, između ostalog u Moskvi, Budimpešti, Zagrebu… Pored nastupa u inostranstvu, bend ima i veći broj uspešnih nastupa u Beogradu i par gradova Srbije.

Sredinom 2012. godine završavaju svoj drugi album „The Lost Art of Twilight“, opet u saradnji sa Goranom Crevarom, inženjerom zvuka i ko-producentom benda. Album se u decembru 2012. godine pojavljuje u obliku digitalnog izdanja, a vinilno LP izdanje i CD izlaze u januaru 2013. za grčko-švajcarsku grupu etiketa Cosmic Eye/Musicbazz. Bend čine: Dragan Mirković (bubnjevi, elektronski padovi i perkusije), Marko Ilić (bas), Dušan Žica (gitara, analogni i digitalni sintisajzeri, melodika, vokoder i sempler) i Janko Stojanović (gitara, akustična gitara, vokali, sintisajzeri i organ).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari