Gledanost ovog filma na Netflix-u je porasla za jednu noć više od hiljadu posto 1Foto: Moviestore Collection Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Pošto je Vens imenovan kandidatem za potpredsednika SAD-a, njegova knjiga vratila se među najveće Amazonove bestselere, a gledanost filma ‘Hillbilly Elegy‘ je u porastu na Netflix-u.

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump službeno je postao republikanski pretendent na poziciju „lidera slobodnog sveta“.

S njim u borbu, obznanio je, ulazi mladi senator iz Ohaja, pravnik s diplomom prestižnog Yalea te veteran Džej Di Vens (J.D. Vance) (39), koji se, osim službom u marincima i političkom karijerom u usponu, može pohvaliti i prvim mestom na listi bestselera Njujork Tajmsa.

Ovaj uspeh su mu doneli memoari „Hillbilly Elegy“, objavljeni 2016. godine, iste godine kada je Tramp, pobednom nad protivkandidatkinjom Hilari Klinton, zaseo na poziciju predsednika SAD-a.

Bestseler, koji je četiri godine kasnije adaptiran za film, donosi Vensovu ličnu priču i analizu krize belačke radničke klase u SAD-u, piše Jutarnji list .

Vens, naime, progovara o „društvenom i klasnom sunovratu“ pomenute društvene grupe i ispituje činjenice koji mu pridonose.

Pripoveda pritom o svojoj porodici i odrastanju u Ohaju, o višegeneracijskom siromaštvu, nasilju i zlostavljanju, alkoholizmu i zavisnosti o drogama te disfunkcionalnosti i lošim odnosima, kojih u njegovoj porodici nisu nedostajali.

Osam godina nakon što je objavljena, Vensova knjiga, kao i Netflix-ov istoimeni film (Gorštačka elegija) u režiji Rona Haurda s Glen Klouz i Ejmi Adams u glavnim ulogama, vratili su se u fokus javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari