Grupe Beastie Boys, Guns’n’Roses i red Hot Chili Peppers će postati novi članovi Rokenrol Hola slavnih u Klivlendu. Ceremonija, 27. po redu, će se održati 14. aprila, a tada će to priznanje biti ukazano i Donovanu, Lauri Niro i grupi Small Faces, u kojoj su nekada nastupali Rod Stjuart i Roni Vud, aktuelni gitarista Rolingstounsa.

 Niro, koja je napisala hitove poput „Wedding Bell Blues“ i „Blood Seat & Tears“ je jedina nova ženska članica Hola slavnih. Ovoga puta u trci su bile Dona Samer, Džoan Džet sa svojom grupom Blackhearts, ali nisu izborile plasman, baš kao i grupa Hart i Rufus sa Čaka Kan, te hip-hop pioni Erik Bi end Rakim, grupe Vor, Kjur i Spiners.

Gansi i Small Faces su iz prvog pokušaja postali članovi Rokenrol Hola slavnih, dok su Pepersi uspeli iz drugog puta, a Beastie Boys i Niro su dva prethodna puta bili odbijeni. Na listi novih članova su i Fredi King (za rani uticaj), rok promoter Don Kiršner (preminuo ove godine), Tom Daund, Glin Džons i Kosimo Mataza (za izuzetni doprinos svetu muzike).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari