Rasprodate su sve karte za koncert grupe Goribor 4. aprila u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu i neće biti prodaje karata na ulazu tog dana. Zbog velikog interesovanja organizuje se još jedan koncert Goribora 5. aprila. Karte po pretprodajnoj ceni od 400 dinara se mogu kupiti u CK13 svakog dana od 16 do 23 časa i nedeljom kada ima programa. Na dan koncerta karte će biti 600 dinara. Zbog kapaciteta kluba broj karata je ograničen.

Bend je bio na kreativnoj koncertnoj pauzi iz koje se izrodila nova pesma. Aleksandar Stojković ST je početkom godine u studiju Kramasonik, u saradnji sa braćom Sinkauz (East Rodeo,…day of the year), Nedimom Čišićem (Vuneni) i Hrvojem Nikšićem na klavijaturama snimio pesmu „Jureći ljubav”. Goribor je i dalje na A listi današnjih grupa na području ex-Yu. Njihova je muzika mešavina trip hopa i iščašenog bluza uvaljanog u hipnotizirajući loop, a njihovi tekstovi čiji je autor Aleksandar Stojković ST nabijeni su snažnim emocijama i ličnim iskustvom života koji ga boli i grebe. Snimili su dva albuma: Goribor i dvostruko izdanje Evo je banja (Dancing Bear). Album Evo je banja i dalje je jedan od neizostavnih muzičkih izdanja balkanske posttranzicijske ere, ujedno i jedan od najznačajnijih kad je reč o urbanoj sceni regije. Album je snimljen u studiju „Partyzan” u Puli, a producirao ga je Edi Cukerić koji je u karijeri radio sa bendovima Hladno Pivo, Bambi Molesters, Let 3, Gustafi, One piece puzzle i mnogim drugim. Gosti na snimanju bili su Alen i Nenad Sinkauz iz benda East Rodeo, Leon Brenko i Davor Milovan Bili iz grupe The Chweger, Miloš Vojvodić iz benda Eyot i glumica Dijana Vidušin.

Nakon uspešne prošlogodišnje promotivne turneje povodom izlaska aktuelnog albuma „Evo je banja” (2013), Goribor će i 2014. biti koncertno aktivan. Bend je u martu krenuo na drugi deo velike turneje po regionu i Evropi. U CK13, 5. aprila, predgrupa će im biti muzički sastav Sizife, daj kamen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZUWiM1yfd04]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari