Ove godine se navršava deset godina od kako je engleski animirani bend Gorillaz izdao svoj prvi album. To je dobra prilika da se pogleda u nazad i da se saberu utisci, pa je bend odlučio da izdvoji svoje najbolje pesme i sve to objavi u okviru posebnog izdanja, a osim toga, bend je potpisao ugovor sa kompanijom Converse, tako da će se na modelima posebno dizajniranih popularnih „starki“ naći njihovi animirani likovi.

Kako bi proslavili ovo partnerstvo, Converse i Gorillaz će 1. decembra u Londonskom klubu „100 Club“ napraviti hepening pod nazivom „Gorillaz Sound Sistem“, koji će, kako je najavljeno, biti „jedinstveno audio-vizuelno iskustvo, koje uključuje muziku, live nastupe i specijalne projekcije“. Ove Gorillaz patike će se naći u prodavnicama od februara naredne godine, za kada je najavljen i izlazak njihove nove pesme, koju će zajedno sa još dva benda/muzičara (koji još nisu poznati) snimiti specijalno za Conversov „Three Artists. One Song“ projekat.

Album, koji će nositi naziv „The Singles Collection: 2001-2011“, izaći će 28. novembra. Na ovom izdanju naći će se singlovi, spotovi i remiksi koji su obeležili karijeru grupe Gorillaz, koju je 1998. godine osnovao pevač benda Blur Damon Albarn. Album će biti dostupan u tri formata, kao CD, DVD i kao vinil. Gorillaz imaju četiri studijska albuma, „Gorillaz“, „Demon Days“, „Plastic Beach“ i „The Fall“. Svojim prvim albumom, koji je prodat u sedam miliona primeraka, uspeli su čak da uđu i u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspešniji animirani bend. „The Sinles Collection: 2001-2011“ sadržaće sledeće pesme: „Tomorrow Comes Today“, „Clint Eastwood“, „19-2000“, „Rock the House“, „Feel Good Inc“, „Dare“, „Dirty Harry“, „Kids With Guns“, „El Manana“, „Stylo“, „Superfast Jellyfish“, „On Melancholy Hill“, „Doncamatic“, „Clint Eastwood (Ed Case & Sweetie Irie Refix)“ i „19-2000 (Soulchild Remix)“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari