lordiFoto: Igor/ZUMA Press / Splash / Profimedia

Pevač grupe Lordi, koja je pobedila na Evroviziji 2006. godine, rekao je nedavno da rok i metal bendovi koji sada učestvuju na takmičenju prave pesme koje nisu po njegovom ukusu.

Gospodin Lordi, koji je osnovao bend 1992. godine, a ujedno i bio jedan od autora pobedničke pesme Hard Rock Hallelujah, ovo je rekao u intervjuu za Metal Hammer.

„Cenim i poštujem ono što sam video na Evroviziji od 2006″, rekao je on, ali i dodao „kao da mi sve uđe na jedno uvo, a izađe na drugo“.

Objasnio je da to više ima veze sa ličnim ukusom nego sa kvalitetom bendova kao što su Blind Channel i Maneskin, koji su se takmičili 2021. godine.

„Vidite, ja sam slušao Kiss i Twisted Sister tokom odrastanja, a svet se puno promenio od tada i retko je da čujem nešto što me vrati u taj period.“

Lordi je iznenadio svet pobedom na Evroviziji te 2006.

Rekao je da je bend Blind Channel, ne samo zato što je iz Finske, dobar bend i da su oni super momci i da je razumeo Maneskin kada se pojavio.

„Često, ako melodija refrena nema nešto što hvata na prvu loptu, to mi ne ostaje u glavi. Uđe na jedno i izađe na drugo uvo. Mora odmah da me pogodi, da ima dobar lepak koji sve to drži zajedno.“

Lordi kaže da moderni bendovi na Evroviziji nemaju to nešto u refrenu i da se zato ne seća pesme benda Maneskin, već samo osećaja tokom slušanja i njihovog izgleda.

Osim gorepomenutih bendova, u finale Evrovizije nedavno su se plasirali i drugi rok i metal bendovi: Voyager (Australija, 2023), Eirikur Hauksson (Island, 2007) i Manga (Turska, 2010).

Bend Lordi je svoj poslednji album Screem Writers Guild objavilo prošle godine, a sada rade na narednom, koji bi trebalo da bude gotov sledeće godine.

Izvor: Louder

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari