„Somebody That I Used To Know“ Gotyea i Kimbre proglašen je za najizvođeniji spot na MTV kanalima u 2012. godini. Najboljih 50 video-spotova puštano je ukupno više od 550.000 puta na 60 MTV kanala širom sveta, a Gotye, Carly Rae Jepsen i fun.

Najčešće su emitovani izvođači u 2012. godini. Ako ste imali utisak da prethodne godine niste mogli da izbegnete da čujete pesmu „Somebody That I Used To Know“ Gotyea i Kimbre, sasvim ste u pravu – upravo je ovaj hit bio najizvođeniji video-spot na 60 MTV kanala širom sveta. MTV Video Play Awards Top 50 nagrada odaje počast izvođačima sa najizvođenijim muzičkim video-spotovima širom globalne MTV mreže. Da bi se odredili dobitnici nagrada, 60 MTV muzičkih kanala sa svih krajeva sveta dali su podatke o najčešće emitovanim spotovima u razdoblju od 1. januara do 31. decembra 2012. Najboljih 50 video-spotova puštano je ukupno više od 550.000 puta na 60 MTV kanala širom sveta, ne računajući sve MTV US kanale, tokom 2012. Gotye ft. Kimbra, Carly Rae Jepsen i fun. osvojili su dvostruku platinastu nagradu jer su njihovi spotovi pušteni više od 20.000 puta svaki, 25 spotova doseglo je platinasti status s više od 10.000 izvođenja svaki, a još 22 video-spota postigla su zlatni status s više od 5.000 izvođenja.

Carly Rae Jepsen i fun. su osvojili dvostruku platinastu nagradu za svoje singlove „Call Me Maybe“ i „We Are Young“ s Janelle Monae. Fun. su takođe dobili platinastu nagradu za svoj singl „Some Nights“. Fun. nije jedini bend koji je osvojio više od jedne nagrade. Brojni umetnici su odlikovani sa dve platinaste nagrade, uključujući Maroon 5 za „Payphone“ s Wizom Khalifom i „One More Night“, Katy Perry za „Wide Awake“ i „Part of Me“, Rihanna za „Where Have You Been“ i „We Found Love“, a David Guetta za „Titanium“ sa Siom i „Turn Me On“ s Nicki Minaj. MTV Video Play Awards naglašavaju MTV-jevu predanost u podržavanju novih izvođača, pomaganju muzičarima koji se probijaju na sceni, i njihovom predstavljanju publici širom sveta. Šest od 50 video-spotova su spotovi MTV Push izvođača iz 2012. Reč je o MTV globalnoj kampanji koja promoviše najveće nove talente publici preko svih platformi. Tih šest Push izvođača koji su osvojili nagrade su Gotye, koji se probio na vrh, Carly Rae Jepsen, fun., Of Monsters and Men, Rita Ora i Rudimental.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari