– Građani Malibua organizovali su proteste protiv gitariste grupe U2, Dejvida Evansa, poznatijeg pod nadimkom Edž, zbog toga što na svom placu od 156 ari želi da izgradi petospratnu kuću čime bi, kako navode, narušio prirodno okruženje.

Edž je plac u prestižnoj oblasti Kalifornije kupio pre godinu dana, ali izgradnju kuće još nije započeo pošto mu je za ovu oblast potrebna posebna dozvola lokalnih vlasti za građenje kuće koja će imati više od tri sprata.

– U Malibuu postoji mala grupa veoma glasnih ljudi koji iz meni nepoznatih razloga žele da spreče svaki moj napredak – rekao je Edž, naglašavajući da ne razume kako bi njegova kuća mogla da naruši prirodno okruženje.

Predsednik Udruženja građanja Malibu Krouk park, Pet Gejts naveo je da je Edž prilikom kupovine zemljišta dobro znao da u tom kraju ne sme da gradi kuću višu od tri sprata, ali da je potom kod lokalnih vlasti iskoristio svoju popularnost.

– Ovde više od 200 godina niko nije napravio kuću višu od tri sprata. Džordž Buš stariji ima svoj plac nedaleko odavde, pa nije bio bezobrazan da iskoristi svoj uticaj kako bi napravio dvorac – naglasio je Gejts.

Grupa U2 je pored mnogih globalnih kampanji koje vodi, a koje se bore protiv gladi i rata, poznata i po tome što se zalaže i za zaštitu životne sredine. Gejts je naglasio da je udruženje na čijem je čelu upravo zbog toga odlučilo da uputi protestna pisma i svim ostalim članovima U2 jer bi dalji protesti mogli da naruše ugled benda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari