Peti, jubilarni, LoveFest održaće se od 5. do 7. avgusta na Letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji, gde će nastupiti Gramophonedzie, Silicone Soul i Darko Rundek i Cargo Trio.


– Festival će otvoriti Marko Milićević Gramophonedzie, dobitnik MTV nagrade čiji se hit singl našao na britanskoj top listi najboljih singlova i na prvom mestu Dance Chart britanskog MTV-a. Druge večeri će nastupiti škotski DJ duo Silicone Soul iz Glazgova. Iako je prvobitna ideja bila da ovo bude festival elektronske muzike, ove godine smo odlučili da traje tri a ne dva dana kao do sada, kao i poslednjeg dana uvedemo i rokenrol, pa će nastupiti Darko Rundek i još jedan bend iz Kraljeva kao predgrupa – najavio je direktor festivala Marko Vukomanović na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, osim hedlajnera, nastupiće još 18 izvođača, među kojima će se naći i pobednici konkursa „Mlade DJ nade“, koji će imati priliku da se predstave publici na Redbull sceni.

– Ceo projekat je pokrenula grupa od nekoliko mladih entuzijasta iz Vrnjačke Banje u želji da promenimo situaciju sa nedostatkom sličnih muzičkih manifestacija u centralnom delu Srbije. Festival je nazvan LoveFest zato što je poslednjih godina Vrnjačka Banja mesto za zaljubljene jer imamo jedinstven Most ljubavi, na kojem je i održana prva žurka, kao preteča festivala – rekao je Vukomanović i dodao da je festival u protekle četiri godine ugostio oko 40 domaćih i stranih izvođača.

– Podržavam festival svih pet godina, jedino prošle godine nisam nastupao. Moram naglasiti da je do sada festival dostigao jedan zavidan nivo i da me ljudi iz inostranstva pitaju da li mogu da dođu i nastupaju u Vrnjačkoj Banji. Sam prostor u kojem se održava LoveFest je veoma poseban, jer je u pitanju arena, odnosno amfiteatar, tako da publika i sama učestvuje u događaju, što doprinosi sjajnoj atmosferi – kaže Marko Milićević Gramophonedzie.

Letnja pozornica na kojoj se održava LoveFest je otvoreni amfiteatar iz 50-ih godina dvadesetog veka i može da primi oko 3.000 posetilaca, što je čini idealnom za festivale. Organizator LoveFesta je Udruženje građana „LoveFest Vrnjačka Banja“, uz podršku Turističke organizacije Vrnjačke Banje, a partner u projektu je MTV. Cena karte za sva tri festivalska dana je 800 dinara, a mogu se kupiti na www.tickets.rs i www.eventim.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari