Pank-rokeri Green Day za danas na Kalemegdanu na festivalu Calling 2013 spremaju pravi rok spektakl od skoro dva i po sata uz sopstvenu produkciju koja je do Beograda stigla u 14 šlepera, što sve garantuje da će veče biti punokrvni rok šou.

Bend je još juče doputovao u Beograd i obišao grad u večernjim satima. Produkcija koju spremaju za spektakl na Kalemegdanu već se postavlja na binu ispod bedema tvrđave, u parku kod Kule Nebojša. Razglas koji su doneli sa sobom je prestižne svetske marke Clair i-5, poznat po tome što ga trenutno koriste imena kao što su Bon Jovi, Black Sabbath, Guns’n’Roses ili Rodžer Voters. Rasveta koja se montira na binu široku 44 metra i visoku 17 metara sastoji se od oko 700 uređaja poslednje generacije među kojima je i veliki zid iza benda sastavljen od 288 LED kolor reflektora sa preko 50.000 svetlećih dioda.

Sva tehnika na bini povezana je bežičnim signalom radi neometanog kretanja članova po bini širine 44 i visine 17 metara. Na bini će se nalaziti nekad nezaobilazni zidovi sastavljeni od pojačala, praksa poput koncerata iz najboljih dana stadionskog roka. Green Day ove godine i svira na nekoliko stadiona u Evropi među kojima je i Emirates u Londonu, na kojem se očekuje oko 70.000 fanova. Green Day predvode program i na nekoliko najvećih evropskih festivala ovog leta, među kojima su Rock Im Park, Rock Am Ring, BBK Bilbao, Pinkpop, Werchter i drugi, a svakako se izdvajaju Reading & Leeds festivali, gde će dve noći uzastopno nastupati pred oko 80.000 ljudi.

Green Day su evropski deo turneje otvorili sa koncertima u Milanu i Trstu, gde su na svakom koncertu imali po 30.000 fanova. Dva dana pred veliki koncert u Milanu, bend je napravio tajnu svirku u malom milanskom klubu Ohibo pred par stotina najvernijih fanova, time dokazavši da i dalje ume da ostvari direktan kontakt sa publikom, baš kao i na početku karijere pre 25 godina.

Prvi i jedini nastup grupe Green Day u ovom delu sveta baziran je set-listi u nekoliko segmenata tokom kojih frontman benda Bili Džo Armstrong menja svoje omiljene gitare, njih čak devet! Energična set-lista sadrži u proseku od 25 do 30 pesama, među kojima su svi najveći hitovi od albuma „Dookie“ do aktuelne studijske trilogije „Uno, Dos, Tre“, ali i poneka obrada bendova kao što su Ramones i „Blitzkrieg Bop“, Queen „We Will Rock You“, AC/DC „Highway To Hell“, The Beatles „Hey Jude“ ili Rolling Stones „Satisfaction“.

Atmosferu spremnu za usijanje već od 18 časova u velikom parku preko puta Kule Nebojša praviće domaćini večeri, novosadski legendarni pank-rok bend Atheist Rap, euforični skopski ska-pankeri Superhiks, te apsolutno jedan od najvećih regionalnih bendova Hladno pivo. Ulaznice za ovaj koncertni spektakl na Kalemegdanu prodaju se širom Srbije i celog regiona u prodajnoj mreži Eventim po cenama od 2.790 za P2 zonu, 3.390 za P1 i 3.990 dinara za Fan pit, što su ujedno i najjeftinije cene ulaznica na „99 Revolutions“ turneji benda Green Day.

Satnica

18.00 otvaranje vrata

18.15 – 18.50 Atheist Rap

19.05 – 19.45 Superhiks

20.00 – 21.15 Hladno pivo

22.00 – 00.30 Green Day

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari